F1 - Χάμιλτον: «Φανταστικό να κερδίζει η Ferrari στη Μόντσα, οι τιφόζι με βλέπουν με άλλο μάτι»

F1 - Χάμιλτον: «Φανταστικό να κερδίζει η Ferrari στη Μόντσα, οι τιφόζι με βλέπουν με άλλο μάτι»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μίλησε για την υποδοχή των Ιταλών φιλάθλων στη Μόντσα και γιατί έχασε τη νίκη η McLaren.

Η Scuderia Ferrari επέστρεψε στις νίκες στο Grand Prix Ιταλίας με τον Σαρλ Λεκλέρ να κερδίζει τον αγώνα με μία θαυμάσια εμφάνιση. Ο Μονεγάσκος οδηγός εκκίνησε από την 4η θέση και με στρατηγική ενός pist-stop ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες τιφόζι που βρίσκονταν στη Μόντσα.

Για τη νίκη της Ferrari στο Grand Prix Ιταλίας χάρηκε ιδιαίτερα ένας ακόμα οδηγός, ο οποίος θα ντυθεί σύντομα στα κόκκινα. Πρόκειται για τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG, o οποίος αποκάλυψε στο Sky Sports πως πλέον έχει δημιουργήσει μια διαφορετική σχέση με τους φίλους της Scuderia.

«Είναι φανταστικό να βλέπεις τη Ferrari να κερδίζει στη Μόντσα, πρέπει να είναι πολύ συναρπαστικό για τον Σαρλ. Είναι μια φοβερή πίστα να κερδίσεις. Νωρίτερα στην παρέλαση των οδηγών είδα τους τιφόζι να με κοιτούν με άλλο μάτι και ένιωσα αμέσως τη σύνδεση. Ήταν ντυμένοι στα κόκκινα και τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είμαι σε ένα ενδιαφέρον μονοπάτι και πιστεύω πως του χρόνου εδώ θα είναι φανταστικά», είπε.

Ερωτώμενος σχετικά με τους λόγους που η McLaren δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, ο Χάμιλτον σχολίασε από τη δική του οπτική: «Πιστεύω πως η McLaren είχε το ρυθμό να κερδίσει όμως οι οδηγοί της πίεσαν πολύ. Έκαναν πολύ γρήγορους γύρους στην αρχή και σκότωσαν τα ελαστικά τους. Πιστεύω πως είχαν σχεδιάσει τη στρατηγική δύο pit-stop. Αν είχαν μπει πιο αργά στα pits στην αρχή του αγώνα τότε θα έκαναν τη στρατηγική ενός pit-stop να δουλέψει. Με ενημέρωναν για το ρυθμό των McLaren και σκεφτόμουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουν τα ελαστικά τους. Ο Σαρλ έκανε πάντως φανταστική δουλειά».

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!