F1 - Μια «ανάσα» από την Aston Martin o Νιούι

F1 - Μια «ανάσα» από την Aston Martin o Νιούι
Ο βρετανικός Τύπος θεωρεί δεδομένη την ένταξη του διάσημου τεχνικού, Άντριαν Νιούι, στο έμψυχο δυναμικό της Aston Martin.

Το σίριαλ σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Άντριαν Νιούι στη Formula 1 δείχνει να πλησιάζει στο τέλος του. Ο «γκουρού» της αεροδυναμικής σύμφωνα με το motorsport.com υπέγραψε συμβόλαιο με την επόμενη ομάδα του.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Aston Martin. H βρετανική ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε την υπογραφή του θρυλικού τεχνικού, καθώς το όνομά του είχε συνδεθεί έντονα με τη Scuderia Ferrari και το τελευταίο διάστημα με την Alpine.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Νιούι περιηγήθηκε στο νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Aston Martin στο Σίλβερστον από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ. Αυτό ήταν κομβικής σημασίας για τον Βρετανό, ώστε να πάρει την απόφαση να υπογράψει με τους «πράσινους».

Λανς Στρολ
Φωτογραφία: Aston Martin F1

Ο Στρολ έχει κάνει μία τεράστια επένδυση στο Σίλβερστον για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου, της αεροδυναμικής σήραγγας και του προσομοιωτή. Στόχος του είναι η δημιουργία μίας υπερομάδας που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στη Formula 1. Το επιθετικό πλάνο πρόσληψης κορυφαίων στελεχών όπως του τέως τεχνικού διευθυντή της Ferrari, Ενρίκο Καρντίλε και η συνεργασία με τη Honda για παροχή κινητήρων από το 2026 είναι μερικά ακόμη συστατικά που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ομάδας.

Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Νιούι από την Aston Martin αναμένεται σύντομα και δεν αποκλείεται να γίνει πριν το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου. Λόγω της υποχρεωτικής άδειας του Νιούι από τη Red Bull Racing, o Βρετανός αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στην ομάδα του Σίλβερστον από την άνοιξη του 2025.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!