F1 - O Φερστάπεν απαιτεί από τη Red Bull να του φτιάξει νέο μονοθέσιο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - O Φερστάπεν απαιτεί από τη Red Bull να του φτιάξει νέο μονοθέσιο
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ένα ειδικό αίτημα στην αυστριακή ομάδα ώστε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα από το Μπακού.

Η απότομη πτώση στην απόδοση της Red Bull Racing έχει προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα στον κόσμο της Formula 1. Η αυστριακή ομάδα που σάρωσε τα πάντα το 2023 και ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο το 2024, πλέον δυσκολεύεται να παλέψει για μία θέση στο βάθρο.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και θέλει να δει αλλαγές και μάλιστα άμεσα. Η τωρινή απόδοση της RB20 τον έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και την κατάκτηση του φετινού τίτλου στους οδηγούς.

Ποιες είναι όμως οι απαιτήσεις του Μαξ Φερστάπεν; Ο πρώην οδηγός της Red Bull Racing και νυν αναλυτής στο ολλανδικό Ziggo Sport, Ρόμπερτ Ντόορνμπος αποκάλυψε την επιθυμία του παγκόσμιου πρωταθλητή: «Ο Φερστάπεν ζήτησε από τη Red Bull να του φτιάξουν νέο μονοθέσιο».

Ο Ντόορνμπος εξήγησε επιπλέον το σκεπτικό του Φερστάπεν στις συζητήσεις που είχε με την ομάδα του από τη θέση του οδηγού: «Δεν μπορώ να μοιραστώ περισσότερες πληροφορίες μαζί σας. Αυτό είναι που πιστεύω και αισθάνομαι. Απλά φτιάξτε μου ένα καινούργιο μονοθέσιο τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Η διαφορά του Φερστάπεν στο πρωτάθλημα οδηγών από τον δεύτερο Λάντο Νόρις είναι 62 βαθμοί με 8 αγώνες για το τέλος της σεζόν. Εάν στη Red Bull Racing θέλουν να μην τεθεί σε κίνδυνο το πρωτάθλημα οδηγών, τότε πρέπει να δράσουν άμεσα και να βρουν λύσεις.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!