Αποκάλυψη για το νέο Volvo XC90 στο Γκέτεμποργκ (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Αποκάλυψη για το νέο Volvo XC90 στο Γκέτεμποργκ (vid)
Το gmotion βρέθηκε στο Volvo World του Γκέτεμποργκ όπου η σουηδική μάρκα αποκάλυψε το νέο XC90.

Τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση, την έναρξη των πωλήσεων του νέου αμιγώς ηλεκτρικού ΕΧ90, και φυσικά την αποκάλυψη του νέου XC90 πραγματοποίησε η Volvo στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου βρέθηκε και το gmotion.

Volvo XC90

Το νέο Volvo XC90

Το XC90 είναι εμβληματικό μοντέλο για τη Volvo Cars. Χάρη σε μία ευρεία σειρά τεχνολογικών και σχεδιαστικών αναβαθμίσεων, η πολυβραβευμένη και κορυφαία σε πωλήσεις ναυαρχίδα των υβριδικών SUV της μάρκας είναι πλέον καλύτερη από ποτέ.

Volvo XC90

Το plug in υβριδικό XC90 Τ8 το plug-in παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή, αφού προσφέρει περισσότερη δύναμη για πιο μεγάλες διαδρομές καθώς το υβριδικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης που επεκτείνει την αυτονομία σε πάνω από 800 km. Ταυτόχρονα υπάρχει επίσης επιλογή μεταξύ δύο ήπιων υβριδικών εκδόσεων με κινητήρα βενζίνης. Τόσο ο Β5 όσο και ο Β6 υποβοηθούνται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και μία ενσωματωμένη γεννήτρια/ «μίζα», η οποία μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 15% σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Volvo XC90

Ένα νέο, πιο σύγχρονο εξωτερικό design ενισχύει την επιβλητική εμφάνιση του XC90. Αντανακλά την εν εξελίξει μετάβαση προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση και απηχεί στοιχεία από τα πιο πρόσφατα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά νέα αφορούν πιθανότατα το εσωτερικό. Ένα ανανεωμένο εσωτερικό αναβαθμίζει την πρακτικότητα και φέρνει στο νέο XC90 την πιο πρόσφατη εμπειρία χρήστη, από τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά EX90 και EX30. Μία μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής με υψηλότερη ανάλυση βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και ανοίγει έναν κόσμο από νέες λειτουργίες, εφαρμογές και φυσικά τακτικές ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού.

Volvo XC90

Το νέο XC90 εξοπλίζεται με μία πλήρη σειρά λειτουργιών ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Με τη χρήση ραντάρ και μίας εμπρόσθιας κάμερας, το XC90 μπορεί να ανιχνεύσει απόκλιση προς το αντίθετο ρεύμα και να διευθύνει με ασφάλεια πίσω στη λωρίδα, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση. Βοηθά επίσης την ακούσια έξοδο από τον δρόμο. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φρένα και το τιμόνι για να συμβάλει στην αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα, όπως ο τάρανδος που ενδημεί στην Σουηδία.

Volvo XC90

Η κύλιση του XC90 είναι καλύτερη από ποτέ, με φημισμένη άνεση καθισμάτων και βελτιωμένη ανάρτηση ως στάνταρ. Κάθε μεμονωμένο αμορτισέρ είναι πλέον σε θέση να προσαρμόζεται μηχανικά στις τρέχουσες συνθήκες του δρόμου, για να βελτιστοποιεί τόσο την άνεση όσο και τη σταθερότητα. Η προαιρετική αερανάρτηση συνεργάζεται με ένα ενεργό σασί που ελέγχει το αυτοκίνητο, τον δρόμο και τον οδηγό 500 φορές το δευτερόλεπτο ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση.

Το ανανεωμένο εσωτερικό αντιπροσωπεύει το σύγχρονο σκανδιναβικό design στα καλύτερά του. Το ταμπλό
έχει πιο οριζόντιο σχήμα σε σχέση με πριν, ενσωματώνει διακοσμητικά πάνελ φτιαγμένα από premium ανακυκλωμένα υλικά για ένα φινίρισμα με πιο έντονη υφή, και χωρίζεται από νέους κατακόρυφους αεραγωγούς. Ο βελτιωμένος φωτισμός συνεισφέρει σε ακόμη πιο πολυτελή αίσθηση τη νύχτα, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι εντελώς νέος. Το XC90 μπορεί να εξοπλιστεί με το Bowers & Wilkins High Fidelity, ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα αυτοκίνητου, που αναπαριστά την ακουστική μίας μουσικής
σκηνής, μίας αίθουσας συναυλιών ή ενός jazz club.

Το νέο Volvo XC90 είναι διαθέσιμο για παραγγελίες άμεσα, ενώ η έναρξη της παραγωγής του προγραμματίζεται για το τέλος του 2024, με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να ξεκινούν περίπου την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!