BMW και Toyota συνεργάζονται για την επόμενη γενιά οχημάτων με υδρογόνο

Κώστας Παστρίμας
BMW και Toyota συνεργάζονται για την επόμενη γενιά οχημάτων με υδρογόνο
Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου έρχεται στο προσκήνιο από τους δύο κολοσσούς για μια πιο βιώσιμη κινητικότητα.

Η BMW και η Toyota, δύο κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου. Στόχος τους είναι η δημιουργία επιβατικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου (FCEV), μια καινοτομία που υπόσχεται μηδενικές εκπομπές ρύπων και σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Μέχρι το 2028, η BMW σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της όχημα ευρείας παραγωγής με αυτή την τεχνολογία.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος κίνησης νέας γενιάς με κυψέλες καυσίμου, που θα χρησιμοποιείται τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε επιβατικά οχήματα. Αυτή η σύμπραξη επεκτείνεται και στην ανάπτυξη υποδομών ανεφοδιασμού υδρογόνου, γεγονός που θα επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας σε ευρύτερη κλίμακα.

Η BMW, μέσα από την ανοιχτή προσέγγισή της σε νέες τεχνολογίες, πιστεύει ότι τα FCEV θα αποτελέσουν συμπληρωματική λύση στα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), προσφέροντας στους καταναλωτές μια εναλλακτική επιλογή για βιώσιμη κινητικότητα.

bmw-toyota

Ο πρόεδρος της BMW AG, Όλιβερ Τσίπσε, τόνισε τη σημασία της νέας αυτής τεχνολογίας ως ένα σημαντικό βήμα για τη μελλοντική κινητικότητα, ενώ ο Κότσι Σάτο, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη μιας κοινωνίας που βασίζεται στο υδρογόνο.

Με τη συνεχιζόμενη συνεργασία τους, οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για την αυτοκινητοβιομηχανία και να θέσουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου.

Φωτογραφίες: BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!