F1 - Ο Μπέρμαν θα πάρει τη θέση του Μάγκνουσεν στο Μπακού για τη Haas

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ο Μπέρμαν θα πάρει τη θέση του Μάγκνουσεν στο Μπακού για τη Haas
Ο νεαρός Βρετανός θα κάνει τη δεύτερη φετινή του εμφάνιση στη Formula 1, όμως αυτή τη φορά δεν θα είναι με την Ferrari.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν στο Grand Prix Ιταλίας που κέρδισε εντυπωσιακά ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο Δανός οδηγός της Haas τερμάτισε στη 10η θέση και έδωσε στην ομάδα του 1 βαθμό στην προσπάθειά της να κατακτήσει την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ωστόσο μόνο χαρούμενος δεν ήταν μετά τον τερματισμό. Η FIA ανακοίνωσε πως ο Μάγκνουσεν δέχθηκε 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια λόγω του συμβάντος με τον Πιέρ Γκασλί της Alpine κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Για το εν λόγω συμβάν είχε δεχθεί επίσης 10 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο.

Με τον Μάγκνουσεν εκτός δράσης για το επερχόμενο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν (13-15 Σεπτεμβρίου), η Haas έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη. Η εύρεση του σωστού οδηγού ήταν πολύ εύκολη καθώς η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Όλιβερ Μπέρμαν θα οδηγήσει τη VF-24 στους στενούς δρόμους του Μπακού.

Ο Μπέρμαν ήταν η προφανής λύση, καθώς θα αγωνιστεί για τη Haas το 2025 δίπλα στον Έστεμπαν Οκόν. Ο 19χρονος Βρετανός έχει ήδη πάρει μέρος σε Grand Prix της Formula 1 νωρίτερα στη χρονιά, όταν είχε αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari στη Σαουδική Αραβία.

Ο νεαρός Μπέρμαν αγωνίζεται φέτος στη Formula 2 με την ομάδα της Prema. H κλήση από τη Haas σημαίνει αυτόματα πως δεν θα πάρει μέρος στον υποστηρικτικό αγώνα της F2. Έως τώρα στη σεζόν μετράει δύο νίκες.

Ο Μάγκνουσεν αναμένεται να επιστρέψει στη θέση οδηγού για τη Haas δίπλα στον Νίκο Χούλκενμπεργκ στο Grand Prix Σιγκαπούρης το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία, ενώ κάνει ένα μίνι-preview του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Φωτογραφίες: Haas/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!