F1 - Ferrari: «Τεράστιες οι μάχες μέχρι το τέλος της σεζόν»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ferrari: «Τεράστιες οι μάχες μέχρι το τέλος της σεζόν»
Ο Φρεντ Βασέρ πιστεύει πως οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 στο 2024 θα δώσουν πολύ σκληρές μάχες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι φετινοί αγώνες της Formula 1 γίνονται ολοένα και πιο συναρπαστικοί. Η δυναμική των ομάδων αλλάζει πίστα με πίστα, καθώς τα μονοθέσιά τους έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο πως έχουμε 7 διαφορετικούς νικητές σε 16 αγώνες, εκ των οποίων οι 4 έχουν πάρει περισσότερες από μία νίκες.

Για το τέλος της φετινής σεζόν απομένουν 8 Grand Prix στα οποία θα κριθεί τόσο ο τίτλος των οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, πιστεύει πως το φετινό πρωτάθλημα θα συνεχίσει να έχει έναν άκρως αμφίρροπο χαρακτήρα.

«Θα ήταν τεράστιο λάθος να βγάλουμε συμπεράσματα και να αλλάξουμε πλάνο μετά τον αγώνα της Μόντσα. Έχουμε ακόμη πάρα πολλούς βαθμούς στο τραπέζι, νομίζω ακόμα 450. Η μάχη είναι πολύ κλειστή. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω οκτώ οδηγούς να μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη δίχως να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Έχουμε τέσσερις ομάδες που μπορούν να κερδίσουν ή να ανέβουν στο βάθρο και αυτό αλλάζει αγώνα με τον αγώνα», δήλωσε ο Γάλλος.

Επιπλέον τόνισε πόσο μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας ομάδας από τον έναν αγώνα στον άλλο, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πολύ συναρπαστικές μάχες: «Ο πιο εντυπωσιακός αγώνας κατά τη γνώμη μου ήταν αυτός στο Σπα. Η McLaren ήταν ταχύτερη στο FP1, η Red Bull στο FP2, εμείς ξεκινήσαμε από την pole position και η Mercedes πήρε τη νίκη. Πιστεύω αυτό μπορεί να συμβεί παντού, εκτός από το Ζάντβορτ που κυριάρχησε ο Λάντο. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι έτσι τα πράγματα, περιμένουμε τεράστιες μάχες. Ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που μία ομάδα μπορεί να κάνει το 1-2 και στον επόμενο αγώνα να είναι στο 7-8. Δεν μιλάω για εγκαταλείψεις αλλά αυτό μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Φωτογραφίες: MercedesF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!