WRC: Οι (σωστές) βαθμολογίες μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κώστας Παστρίμας
WRC: Οι (σωστές) βαθμολογίες μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Ο Νεβίλ παραμένει πρώτος με αυξημένη διαφορά ενώ ο Τάνακ ανέβηκε στη 2η θέση με τον Οζιέ να είναι 3ος.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2024 ήταν ένας αγώνας με πολλά συμβάντα και ανατροπές, κάτι που προκάλσε σύγχυση και επηρέασε ακόμα και τους διοργανωτές, που μετά το τέλος του αγώνα δημοσίευσαν λανθασμένα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Κι ενώ οι υπολογισμοί των δημοσιογράφων στο Κέντρο Τύπου έβγαζαν άλλα νούμερα, η επίσημη σελίδα του WRC δημοσίευσε ένα πινακάκι που έδειχνε τον Τιερί Νεβίλ πρώτο με 192 βαθμούς και τον Σεμπαστιάν Οζιέ στη δεύτερη θέση με 158 β.

Το λάθος δεν ήταν οι 158 βαθμοί της 2ης θέσης, αλλά ποιος την έχει, καθώς σε αυτήν μετά τον αγώνα στην Ελλάδα ανέβηκε ο Οτ Τάνακ. Ο Οζιέ είναι τρίτος στη βαθμολογία με 154 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη σελίδα του WRC, σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα μετά τον τερματισμό, δεν έχει δημοσιεύσει τις βαθμολογίες στο σχετικό σύνδεσμο. Παρακάτω οι σωστές βαθμολογίες.

Πρωτάθλημα Οδηγών

WRC
Πηγή: Wikipedia

Στους κατασκευαστές, η Hyundai επίσης διεύρυνε το προβάδισμά της από την Toyota και πλέον έχει φτάσει στους 445 βαθμούς, έναντι 410 β. των Ιαπώνων στη 2η θέση, δηλαδή έχει 35 βαθμούς διαφορά.

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

WRC
Πηγή: Wikipedia

Φωτογραφία: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!