F1 - Ο λόγος που ο Νιούι δεν πήγε στη Ferrari

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ο λόγος που ο Νιούι δεν πήγε στη Ferrari
Ο διάσημος Βρετανός τεχνικός ήταν σε συζητήσεις με την ιταλική ομάδα της Formula 1 για αναλάβει ηγετικό ρόλο στο εργοστάσιο του Μαρανέλο.

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Άντριαν Νιούι από τη Red Bull Racing, οι φήμες σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ήταν το κύριο ζήτημα στον κόσμο της Formula 1. O Βρετανός τεχνικός είχε συνδεθεί με τη Scuderia Ferrari ώστε μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον να δημιουργήσουν μια νέα «superteam» στο σπορ.

Η ιστορία όμως εξελίχθηκε με διαφορετικό τρόπο, καθώς ο Νιούι επέλεξε την Aston Martin για να συνεχίσει την καριέρα του. Έτσι, ακόμη μια προσπάθεια των Ιταλών να κάνουν δικό τους τον μεγαλύτερο τεχνικό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού «έπεσε» στο κενό.

Μιλώντας στη L’Equipe, o επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αποκάλυψε όχι μόνο πως υπήρξαν συζητήσεις με τον Νιούι αλλά και το λόγο που δεν οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία: «Υπήρξαν συζητήσεις με τον Νιούι, αυτό είναι αλήθεια. Οι ιδέες του ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικές από αυτό που είχα στο μυαλό μου για εκείνον. Ίσως κάποια στιγμή να βρούμε κοινό έδαφος. Όπως έχω ξαναπεί ωστόσο δεν αλλάζει ένα άτομο την τύχη μιας ομάδας. Πάντα μια ομάδα ανθρώπων είναι πιο δυνατή από ένα άτομο».

Λίγες ημέρες μετά το Grand Prix Ιταλίας, η Ferrari ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση στο τεχνικό της τμήμα, με επικεφαλής τον Λοΐκ Σερά. Ο Βασέρ μίλησε για τη νέα προσθήκη του Μαρανέλο και ανέφερε: «Το δυνατό του σημείο είναι το γεγονός πως έχει διαχρονική εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε έναν άνθρωπο με τις δικές του γνώσεις».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!