F1 - McLaren: «Πάμε για νίκες σε όλους τους αγώνες, το μονοθέσιό μας βολεύεται παντού»

 F1 - McLaren: «Πάμε για νίκες σε όλους τους αγώνες, το μονοθέσιό μας βολεύεται παντού»
Η βρετανική ομάδα της Formula 1 στοχεύει μόνο σε νίκες στους επόμενους αγώνες καθώς έχει θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η ομάδα της Formula 1 που έχει γίνει φόβητρο για τον ανταγωνισμό στο 2024 είναι η McLaren Racing. H βρετανική ομάδα έχει τις πιο αποδοτικές αναβαθμίσεις στο grid και η MCL38 είναι πλέον το ταχύτερο μονοθέσιο.

Οι αντίπαλοί τους «τρέχουν» πλέον ώστε να μειώσουν τη διαφορά και να μην αφήσουν τη McLaren να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά. Η υπεροχή της έναντι των άλλων ομάδων της δίνει αυτοπεποίθηση ώστε να στοχεύει σε ολοένα και πιο ψηλά.

Ενόψει του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους αντιπάλους της βρετανικής ομάδας: «Δεν βλέπω το λόγο να μην μπορούμε να διεκδικούμε νίκες σε κάθε Grand Prix. Πιστεύω πως θα έχουμε σκληρό ανταγωνισμό, όμως έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι το μονοθέσιό μας βολεύεται σε όλες τις πίστες. Για παράδειγμα πέρυσι ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί στη Σιγκαπούρη».

Επιπλέον αναφέρθηκε στο Grand Prix του Μπακού, στο οποίο συνήθως οι προβλέψεις είναι απαγορευτικές: «Το Μπακού είναι συνήθως ένας τρελός αγώνας. Σε κάθε αγώνα όμως θα προσπαθούμε να πάρουμε την pole position, να «κλειδώνουμε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης και να πηγαίνουμε για τη νίκη. Είμαι όμως σίγουρος πως τα παραπάνω δεν θα γίνουν στους οκτώ αγώνες που απομένουν γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Έχουμε μια τριπλή μονομαχία για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η Ferrari είναι 30 βαθμούς πίσω μας και στη Μόντσα παλέψαμε μαζί τους. Είμαι ενθουσιασμένος να δω τι θα ακολουθήσει».

Η McLaren οδεύει στο Αζερμπαϊτζάν μόλις 8 βαθμούς πίσω από τη Red Bull Racing στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!