F1 - Το μυθικό συμβόλαιο του Νιούι στην Aston Martin

F1 - Το μυθικό συμβόλαιο του Νιούι στην Aston Martin
Ο Άντριαν Νιούι θα παίρνει περισσότερα χρήματα από την πλειόνοτητα των οδηγών της Formula 1 όταν θα ξεκινήσει τη θητεία του στη βρετανική ομάδα.

Η «βόμβα» έσκασε. Ο Άντριαν Νιούι επέλεξε την Aston Martin ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι επίσημη. Η βρετανική ομάδα παρουσίασε τον 65χρονο σε εκδήλωση που έγινε στις νέες της εγκαταστάσεις στο Σίλβερστον, δείχνοντας πως μόνος στόχος είναι η κυριαρχία στη Formula 1.

Οι υπηρεσίες του Νιούι ωστόσο αναμένεται να «χρυσοπληρωθούν», καθώς πρόκειται για τον κορυφαίο σχεδιαστή στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σύμφωνα με το BBC, το συμβόλαιο… μαμούθ που υπέγραψε ο Νιούι με την Aston Martin προβλέπει απολαβές άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βρετανό.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο ετήσιος μισθός του Νιούι θα είναι στα 35,6 εκατ. ευρώ. Ο τρόπος πληρωμής θα είναι και μέσω μετοχών της Aston Martin, ενώ στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται τα μπόνους και πρόσθετες παροχές.

Ακόμα και δίχως τα μπόνους, ο μισθός του Νιούι στο διάστημα 2025-2029 (το συμβόλαιό του έχει διάρκεια 5 έτη) προκαλεί ζαλάδα. Αν δεν πιάσει τους στόχους που προβλέπουν οι επιπλέον όροι στο συμβόλαιο, ο Νιούι θα εισπράξει μέσα σε πέντε χρόνια 178 εκατ. ευρώ.

Οι ετήσιος μισθός του Νιούι είναι τόσο υψηλός που ξεπερνάει αυτούς από 18 οδηγούς της Formula 1. Αυτοί που θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τον Βρετανό θα είναι οι Μαξ Φερστάπεν της Red Bull και Λιούις Χάμιλτον της Ferrari (εφόσον μιλάμε για το 2025).

Τη λίστα με τους μισθούς των οδηγών για το 2024 μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!