F1 - Με ποιο αποτέλεσμα στο Μπακού η McLaren προσπερνά στη βαθμολογία τη Red Bull

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Με ποιο αποτέλεσμα στο Μπακού η McLaren προσπερνά στη βαθμολογία τη Red Bull
Στον επερχόμενο αγώνα της Formula 1 στο Μπακού δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών μετά από δυόμισι χρόνια.

Την τελευταία φορά που μία ομάδα πέραν της Red Bull Racing ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών της Formula 1 ήταν στις 22 Μαΐου του 2022, λίγο πριν ξεκινήσει το Grand Prix Ισπανίας. Πρώτη τότε ήταν η Scuderia Ferrari, η οποία είχε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, ωστόσο η Red Bull την ξεπέρασε σε απόδοση, έχοντας μάλιστα και καλύτερη αξιοπιστία.

Την επερχόμενη Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να δούμε για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια και 4 μήνες νέα ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το πράξει είναι η McLaren Racing.

Έπειτα από 16 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, η διαφορά μεταξύ των Red Bull και McLaren είναι στους 8 βαθμούς. Η αυστριακή ομάδα διανύει μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης, με την RΒ20 να μην αποδίδει τα αναμενόμενα. Από την άλλη η MCL38 είναι πλέον το μονοθέσιο που λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες και έχει τις πιο αποδοτικές αναβαθμίσεις.

Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, η McLaren θα ανέβει στην 1η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αν τερματίσει στο 1-2 ή το 1-3, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Red Bull Racing. Από κει και πέρα, εφόσον δεν πάρει τα παραπάνω αποτελέσματα η βρετανική ομάδα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον 9 βαθμούς περισσότερους από τους «ταύρους».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα πράγματα είναι υπέρ της Red Bull. H αυστριακή ομάδα θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα, καθώς μετράει 7 νίκες έναντι 3 της McLaren.

H Scuderia Ferrari μπορεί επίσης να πάρει «κεφάλι» στους κατασκευαστές, ωστόσο το έργο της θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Η ιταλική ομάδα πρέπει να σκοράρει 40 βαθμούς περισσότερους από τη Red Bull Racing και 32 βαθμούς περισσότερους από τη McLaren.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!