F1 - H McLaren θέλει τη βοήθεια της Ferrari για να κερδίσει τη Red Bull

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - H McLaren θέλει τη βοήθεια της Ferrari για να κερδίσει τη Red Bull
Η βρετανική ομάδα θέλει να επιστρέψει στους τίτλους στη Formula 1 και πιστεύει πως η Scuderia θα τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 πλησιάζει στην τελική του ευθεία για το 2024. Η μάχη τόσο στη βαθμολογία οδηγών όσο και στη βαθμολογία των κατασκευαστών είναι ανοικτή, με τις McLaren Racing και Scuderia Ferrari να έχουν κάνει άλματα προόδου.

Η Red Bull Racing βρίσκεται σε μία πολύ ευάλωτη θέση, με την RB20 να υστερεί σημαντικά σε απόδοση έναντι των αντιπάλων της. Οι ταύροι έχουν «βυθιστεί» στα προβλήματα αστάθειας του μονοθεσίου τους και όσο δεν μπορούν να βρουν λύσεις, όλα τα σενάρια για τους δύο τίτλους είναι ανοικτά.

Ενόψει του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, πιστεύει πως η βελτίωση της Ferrari είναι πολύ καλό νέο στην προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει φέτος τίτλο στην F1: «Είναι πολύ καλό νέο πως η Ferrari είναι πλέον πολύ ανταγωνιστική. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πλέον περισσότερα μονοθέσια για να παίρνουν βαθμούς από τη Red Bull».

Επιπλέον ο Στέλα εμφανίστηκε προβληματισμένος από το ρυθμό της Ferrari στη Μόντσα, καθώς περίμενε τη McLaren να έχει τον ταχύτερο ρυθμό από όλους: «H Ferrari ήταν το ίδιο ανταγωνιστική με εμάς στη Μόντσα. Τουλάχιστον ο Λεκλέρ είχε τον ίδιο ρυθμό με εμάς και αυτό δεν είναι καθόλου καλά νέα. Έπρεπε να παλέψουμε μαζί τους και έκαναν πολύ καλή δουλειά με τη στρατηγική που ακολούθησαν».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: polmatracing/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!