Η DS αναβιώνει το εμβληματικό Citroën SM με το νέο «SM Tribute Concept» (vid)

Η DS αναβιώνει το εμβληματικό Citroën SM με το νέο «SM Tribute Concept» (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η DS αναβιώνει το εμβληματικό Citroën SM με το νέο «SM Tribute Concept» (vid)
Ένα κλασικό μοντέλο του παρελθόντος επιστρέφει για να εμπνεύσει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η DS Automobiles, σε μια κίνηση που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, παρουσιάζει το «SM Tribute Concept», ένα πρωτότυπο που τιμά το εμβληματικό Citroën SM της δεκαετίας του ’70. Το μοντέλο αυτό, που τότε αποτελούσε την αιχμή της τεχνολογίας και της σχεδίασης, επιστρέφει ανανεωμένο με σύγχρονες καινοτομίες, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα του SM εξακολουθεί να εμπνέει τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Citroen SM

Η εξωτερική εμφάνιση του «SM Tribute Concept» παραμένει πιστή στις χαρακτηριστικές γραμμές του πρωτότυπου, διατηρώντας τη μακριά και χαμηλή σιλουέτα που έκανε το Citroën SM μοναδικό. Ωστόσο, το νέο μοντέλο έχει επανασχεδιαστεί για να ενσωματώσει σύγχρονες τάσεις, με επιθετικές γωνίες, λεπτές σχήματος Υ φωτιστικές μονάδες και διχρωμία στην καμπίνα. Οι εντυπωσιακές 22 ιντσών ζάντες και η αεροδυναμική σιλουέτα προσδίδουν μια φουτουριστική αίσθηση, ενώ το προσεκτικά σχεδιασμένο αμάξωμα διατηρεί την κληρονομιά του αυθεντικού μοντέλου.

Citroen SM

Το εσωτερικό του «SM Tribute Concept» εντυπωσιάζει με την απλότητα και την τεχνολογική του αρτιότητα. Αντί για τους παραδοσιακούς διακόπτες και χειριστήρια, η DS έχει ενσωματώσει οθόνες αφής και τιμόνι τύπου "yoke", το οποίο συναντάμε συχνά σε φουτουριστικά οχήματα. Οι επενδύσεις από ακριβά υλικά, όπως Alcantara, και η οριζόντια διάταξη των καθισμάτων, προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης, παραμένοντας πιστή στη φιλοσοφία της DS για καινοτομία και πολυτέλεια.

Citroen SM

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τεχνικές λεπτομέρειες για τον κινητήρα, η DS υπόσχεται ότι το «SM Tribute Concept» θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων οδηγών, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις με τεχνολογία αιχμής. Το πρωτότυπο αυτό αντιπροσωπεύει όχι μόνο την αναβίωση ενός θρύλου, αλλά και τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η DS Automobiles στο μέλλον.

Citroen SM

Το «SM Tribute Concept» αποτελεί έναν ύμνο στο παρελθόν, διατηρώντας το θρυλικό στυλ του Citroën SM και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη δέσμευση της DS για καινοτομία, πολυτέλεια και υψηλές επιδόσεις.

Φωτογραφίες: DS Automobiles

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!