F1 - Βολφ: «Η αλλαγή ομάδας θα κάνει καλό στο Χάμιλτον, είναι ο σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Βολφ: «Η αλλαγή ομάδας θα κάνει καλό στο Χάμιλτον, είναι ο σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία»
O επικεφαλής της Mercedes-AMG μίλησε για τον καλό του φίλο, Λιούις Χάμιλτον και αναλύει με «νηφαλιότητα» την αποχώρησή του για τη Scuderia Ferrari.

Μονοψήφιος είναι ο αριθμός των αγώνων που έχει ακόμη ο Λιούις Χάμιλτον ως οδηγός της Mercedes. O Βρετανός ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Μαρανέλο καθώς θα κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα γίνει οδηγός της Ferrari.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Χάμιλτον υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes διάρκειας δύο ετών. Ωστόσο αποδείχθηκε πως ορισμένοι όροι στη συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπαν την πρόωρη λύση της συνεργασίας τους.

Ένας εκ των λόγων που ο Χάμιλτον αποφάσισε ενδεχομένως να πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Mercedes ήταν ο Κίμι Αντονέλι. Ο Ιταλός είναι το επόμενο μεγάλο ταλέντο που θα δούμε στις πίστες και είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Η προαγωγή του στη Formula 1 ωστόσο ήταν θέμα χρόνου.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, μίλησε με ψυχραιμία σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση του Χάμιλτον και την ανάγκη να αλλάξει κατεύθυνση η γερμανική ομάδα: «Όχι. Όλες τις αποφάσεις τις πήραμε ως ομάδα και ήμασταν ανέκαθεν ξεκάθαροι με τον Λιούις. Το καλό είναι πως μπόρεσε και μπήκε στη θέση μας και είδε τη δική μας οπτική. Οπότε υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν κακίες, ούτε υπήρξε κάποια προδοσία. Ήταν επίσης καλό και γι’ αυτόν να αλλάξει ομάδας. Ήταν σε μία ομάδα για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στην ιστορία. Ήταν 12 χρόνια μαζί μας. Μπορεί επίσης να ήθελε να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του, να αλλάξει. Το να οδηγείς για τη Ferrari είναι μια θέση υψηλού κύρους. Ήταν επίσης σημαντικό για εμάς να πάμε προς μία νέα κατεύθυνση».

Ο αγώνας του Άμπου Ντάμπι του 2021 έχει κοστίσει σημαντικά τόσο στον Χάμιλτον όσο και στη Mercedes. Αυτό είναι και το μοναδικό το οποίο θα άλλαζε ο Βολφ στη δωδεκαετή συνεργασία του με τον Βρετανό: «Ο κόσμος πρέπει να βλέπει τα πράγματα πιο σφαιρικά από εμάς. Ο Λιούις είναι ο σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία της F1. Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και του μένει μόνο των πρωταθλημάτων όπου έχει τον ίδιο αριθμό με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Θα ήθελα να είναι διαφορετικά τα πράγματα; Ναι, φυσικά. Αυτό που έγινε στο Άμπου Ντάμπι το 2021 δεν ήταν καθόλου δίκαιο. Όμως δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Υπάρχουν και άλλα χειρότερα πράγματα από το να χάνεις μια νίκη ή ένα πρωτάθλημα. Υπάρχει ήδη αρκετό δράμα στον έξω κόσμο».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1/media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!