F1 - Αζερμπαϊτζάν: Στον τοίχο με το... καλημέρα ο Λεκλέρ (vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Αζερμπαϊτζάν: Στον τοίχο με το... καλημέρα ο Λεκλέρ (vid)
Το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Μονεγάσκο οδηγό της Scuderia Ferrari, o oποίος είχε επαφή με τον προστατευτικό τοίχο.

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η εναρκτήρια περίοδος του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν της Formula 1 για το 2024. Λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα δράσης η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Ο λόγος ήταν το ατύχημα που είχε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari στη δύσκολη στροφή 15.

Ο Μονεγάσκος οδηγός προσέκρουσε στις μπαριέρες και προκάλεσε σημαντική ζημιά στην SF-24. Από τα ριπλέι της μετάδοσης είναι εμφανές πως ο Λεκλέρ δεν έχει κάνει λάθος στο φρενάρισμα αλλά στη γραμμή που έχει επιλέξει. Θέλοντας να έχει την καλύτερη δυνατή έξοδο, πήρε μία πιο ανοικτή γραμμή και οι δεξιοί τροχοί του πάτησαν στο ακάθαρτο μέρος της πίστας.

Τη στιγμή που ο Λεκλέρ στρίβει το τιμόνι για να «χτυπήσει» την κορυφή της στροφής, το μονοθέσιο φεύγει ευθεία και καταλήγει στις μπαριέρες. Σε εκείνο το σημείο ο Λεκλέρ ήταν στην 1η θέση της κατάταξης με χρόνο 1:46,608.

Φωτογραφίες: F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!