F1 - Τέλος στα «papaya rules», η McLaren δίνει προτεραιότητα στον Νόρις

F1 - Τέλος στα «papaya rules», η McLaren δίνει προτεραιότητα στον Νόρις
Υποστηρικτικό ρόλο θα έχει από εδώ και στο εξής ο Όσκαρ Πιάστρι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα στο πρωτάθλημα οδηγών.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του Grand Prix Ιταλίας, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στη McLaren Racing για αρνητικούς λόγους. Η βρετανική ομάδα δεν διαχειρίστηκε ιδανικά τον αγώνα της στη Μόντσα κι έτσι ο Λάντο Νόρις δεν μείωσε όσους βαθμούς θα μπορούσε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 από τον Μαξ Φερστάπεν.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ασκήθηκε κριτική στη McLaren για τη μη επιβολή team orders στους οδηγούς της, με το ερώτημα αν θέλει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα οδηγών να είναι στο προσκήνιο. Τα βλέμματα όλων πριν ξεκινήσει η δράση στο Μπακού για το GP Αζερμπαϊτζάν είχαν στραφεί στην «πορτοκαλί» ομάδα και ποια στρατηγική θα ακολουθήσει.

Ο Όσκαρ Πιάστρι σε ερώτηση που του τέθηκε επιβεβαίωσε πως αναλαμβάνει πλέον υποστηρικτικό ρόλο στη McLaren για να βοηθήσει τον Λάντο Νόρις στο πρωτάθλημα οδηγών: «Προφανώς είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει με την ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Ως οδηγός έχω τα δικά μου... εγωιστικά ενδιαφέροντα και προφανώς τα team orders δεν είναι καθόλου διασκεδαστικά. Μπορεί να τα λέω όλα αυτά, όμως συνειδητοποιώ πως υπάρχει και η μεγάλη εικόνα και όχι μόνο ο εαυτός μου. Αγωνίζομαι με την ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην F1 και μου έδωσε την ευκαιρία να κερδίσω αγώνες μέσα σε μόλις 18 μήνες. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό όμως τονίζω πως δεν υπάρχω μόνο εγώ. Προσπαθούμε να κερδίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα ως ομάδα και αυτό είναι κάτι το τρομερό. Φυσικά και το πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι μεγάλο επίτευγμα, όμως το να πας και για τους δύο τίτλους σε μία σεζόν είναι ένας μεγάλος στόχος. Γνωρίζω πως δεν κινούνται όλα γύρω από εμένα και είμαι χαρούμενος να έχω υποστηρικτικό ρόλο στην παρούσα φάση της σεζόν. Αν γινόταν νωρίτερα θα ήταν υπερβολικό, όμως τώρα είναι η σωστή στιγμή να βοηθήσω την ομάδα και στα δύο πρωταθλήματα».

Παρά το γεγονός πως δέχθηκε να βοηθήσει τον Νόρις, ο Πιάστρι τόνισε πως δεν έχουν τεθεί σε ισχύ συγκεκριμένοι κανόνες: «Το θέμα χρειάζεται ακόμα περισσότερη συζήτηση. Το κύριο θέμα δεν είναι να κάνω στην άκρη και να αφήνω τον Λάντο να περάσει. Δεν το θέλει κανένας οδηγός αυτό, ούτε ο Λάντο. Είναι βέβαια αδύνατο να συζητήσουμε όλα τα πιθανά σενάρια, κάτι που δεν πρόκειται να κάνουμε δημόσια. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να πετύχω στο πρωτάθλημα και θέλω να βελτιώσω τη θέση μου στη βαθμολογία».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ιταλία και τη νίκη του Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!