F1 - Νιούι: «Ο Φερστάπεν δαιμονοποιήθηκε αδίκως»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Νιούι: «Ο Φερστάπεν δαιμονοποιήθηκε αδίκως»
O πρώην τεχνικός της Red Bull Racing μίλησε για τον Ολλανδό οδηγό και την άδικη κριτική που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

O Μαξ Φερστάπεν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη Formula 1 ήταν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο Ολλανδός έκανε ντεμπούτο στα 17 του χρόνια με την Toro Rosso και δεν άργησε να πάρει προαγωγή για τη Red Bull Racing.

Το οδηγικό του στιλ, η επιθετικότητά του και ο τρόπος προσέγγισης που έχει, αρκετές φορές ήταν στο επίκεντρο της προσοχής, με αρκετούς να του ασκούν έντονη κριτική. Για τον Άντριαν Νιούι ωστόσο ο Φερστάπεν έχει αδικηθεί σημαντικά.

Ο Βρετανός, ο οποίος το 2025 θα πάει στην Aston Martin, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motorsport υπερασπίστηκε τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην κριτική που έχει δεχθεί ανά τα χρόνια: «Βλέποντας την κατάσταση από μία διαφορετική οπτική γωνία, ο κόσμος δεν εκτιμά πλήρως και δεν καταλαβαίνει τον Φερστάπεν, και το ίδιο γινόταν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Κατά καιρούς έχουν δαιμονοποιηθεί και οι δύο κάτι το οποίο είναι άδικο. Για να είμαι ειλικρινής αυτό έχει γίνει κυρίως λόγω του βρετανικού Τύπου. Το Sky έχει τεράστια επιρροή σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να μην προβάλλεται σε όλο τον κόσμο, όμως η κάλυψή τους τολμώ να πω πως είναι αρκετά εθνικιστική και αυτό επηρεάζει τον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει με τη δημοσιογραφία είναι πως είτε θα εκθειάζουν είτε θα μειώνουν κάποιον οδηγό».

Επιπλέον ο Νιούι αναφέρθηκε στους λόγους που κάνουν τον Φερστάπεν να ξεχωρίζει έναντι άλλων οδηγών του grid: «Πιστεύω πως ο Μαξ είναι πολύ ευφυής και έχει μια τρομερή ικανότητα να οδηγεί το μονοθέσιο στον αυτόματο. Δεν το κάνει φυσικά, όμως οδηγεί με τέτοια ακρίβεια που τον κάνει να σκέφτεται διαφορετικό τρόπο οδήγησης, το πώς να προσέχει τα ελαστικά του και τι αλλαγές μπορεί να κάνει στις ρυθμίσεις. Εάν δεν είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει, τότε ρωτάει τον αρχιμηχανικό του και του τονίζει τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!