F1 - To απίθανο ρεκόρ που σημείωσε ο Μπέρμαν στο Μπακού

F1 - To απίθανο ρεκόρ που σημείωσε ο Μπέρμαν στο Μπακού
O Βρετανός οδηγός της Haas έγραψε το όνομά του με έντονα γράμματα στην ιστορία της Formula 1 με την εμφάνισή του στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν.

Για δεύτερη φορά στο 2024, ο Όλιβερ Μπέρμαν πήρε μέρος σε αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, παρά το γεγονός πως η κανονική του θέση είναι στη Formula 2. O Βρετανός αντικατέστησε τον τιμωρημένο Κέβιν Μάγκνουσεν στη Haas και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του.

Ο Μπέρμαν κέρδισε στις κατατακτήριες δοκιμές τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και στο Grand Prix τερμάτισε στη 10η θέση, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση των Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ. Με αυτό το αποτέλεσμα έδωσε έναν βαθμό στην αμερικανική ομάδα. H πρώτη του εμφάνιση στην F1 έγινε νωρίτερα φέτος, στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, όταν είχε αντικαταστήσει τον Σάινθ στη Ferrari. Τότε, είχε τερματίσει στην 7η θέση, μπροστά από οδηγούς όπως ο Λάντο Νόρις και ο Λιούις Χάμιλτον.

Γιατί όμως θεωρείται ιστορική η εμφάνισή του Μπέρμαν στο Αζερμπαϊτζάν; Ο 19χρονος έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που πήρε μέρος στα δύο πρώτα του GP με δύο διαφορετικές ομάδες και τερμάτισε στους βαθμούς και στα δύο. Στα 74 χρόνια ιστορίας του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.

Ο Μπέρμαν θεωρείται ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για το 2025 έχει ήδη υπογράψει με τη Haas και θα βρει δίπλα του τον Έστεμπαν Οκόν, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Alpine. Στο grid του χρόνου θα βρει τον τωρινό του teammate στη Formula 2, Κίμι Αντονέλι, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes.

Φωτογραφίες: Haas/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!