F1 - Η κρίσιμη συνεισφορά του Νόρις στη νίκη του Πιάστρι στο Μπακού

F1 - Η κρίσιμη συνεισφορά του Νόρις στη νίκη του Πιάστρι στο Μπακού
Πώς ο Βρετανός οδηγός βοήθησε σημαντικά τον teammate του να φτάσει στη δεύτερη νίκη της καριέρας του με εντολές της McLaren.

Τα «papaya rules» δημιουργήθηκαν ώστε στη McLaren Racing να βοηθήσουν τον Λάντο Νόρις να διεκδικήσει το πρωτάθλημα οδηγών απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν. Στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν εφαρμόστηκαν από την ανάποδη, με τον Βρετανό να έχει υποστηρικτικό ρόλο στον Όσκαρ Πιάστρι ώστε να φτάσει στη νίκη.

Ο Βρετανός καθυστέρησε τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull που είχε μόλις βγει από τα pits με φρέσκο σετ ελαστικών. Αυτό βοήθησε τον Πιάστρι να μείνει μπροστά από τον Μεξικανό όταν έκανε τη δική του αλλαγή ελαστικών.

Η βοήθεια του Νόρις στον Πιάστρι ήταν τόσο σημαντική για τη McLaren, που ο επικεφαλής της, Αντρέα Στέλα, δήλωσε πως η μισή αξία της νίκης ανήκει στον Βρετανό: «Ο Πέρεζ έκανε το undercut και δίχως τη βοήθεια του Λάντο, ο Πέρεζ θα ήταν στην πίστα μπροστά από τον Όσκαρ κι έτσι ο αγώνας θα είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Πιστεύω πως το 50% της αξίας της νίκης του Όσκαρ ανήκει στον Λάντο και αυτό δείχνει την προσέγγισή μας ως ομάδα. Είχαμε συζητήσει πριν το τριήμερα πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε είτε τον έναν είτε τον άλλο οδηγό. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας κάθε τριήμερο και αν ένας οδηγός μπορεί να βοηθήσει τον άλλο, τότε θα το κάνουμε».

Πράγματι, η βοήθεια του Νόρις ήταν υπερπολύτιμη για τον Πιάστρι. Εάν ο Αυστραλός είχε βγει από τα pits πίσω από τον Πέρεζ, τότε ίσως δεν είχε τη δυνατότητα να επιτεθεί και να περάσει τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!