Renault Estafette Concept: Το ηλεκτρικό van που εμπνέεται από τις πόλεις

Κώστας Παστρίμας
Renault Estafette Concept: Το ηλεκτρικό van που εμπνέεται από τις πόλεις
Το νέο Estafette Concept φέρνει επανάσταση στις αστικές μεταφορές με τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα FlexEVan.

Το Renault Estafette Concept είναι η νέα προσθήκη της Renault στην κατηγορία των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη και ασφαλή αστική κινητικότητα. Το βαν αυτό, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των επαγγελματιών, συνδυάζει ευελιξία, άνεση και καινοτομία, με στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων πόλεων και του μεταφορικού κλάδου.

Renault Estafette

Το Estafette Concept σχεδιάστηκε με βάση το feedback των επαγγελματιών οδηγών, με στόχο να βελτιώσει τις επιχειρησιακές λειτουργίες και την ασφάλεια. Το βαν αυτό συνδυάζει το μήκος του Kangoo L2, την ευελιξία του Clio και τη χωρητικότητα φόρτωσης του Trafic L1H2, καθιστώντας το ιδανικό για παραδόσεις και μεταφορές εντός πόλης. Ενσωματώνει την αρχιτεκτονική SDV (Software-Defined Vehicle) της πλατφόρμας FlexEVan, που αναπτύχθηκε από την Ampere, προσφέροντας αναβαθμίσεις σε πραγματικό χρόνο και προληπτική συντήρηση, μειώνοντας το κόστος χρήσης κατά περίπου 30%.

Renault Estafette

Η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και οι περιορισμοί στην κυκλοφορία στα κέντρα πόλεων δημιουργούν νέες προκλήσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου. Το Estafette Concept έρχεται να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις, προσφέροντας ένα όχημα που συνδυάζει πρακτικότητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα. Με τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα FlexEVan, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Volvo Group και την CMA CGM Group, η Renault στοχεύει στη δημιουργία του επόμενου ιδανικού επαγγελματικού οχήματος, 65 χρόνια μετά το πρώτο Estafette (που παρουσιάστηκε το 1959) το οποίο έφερε επανάσταση τον χώρο των βαν.

Renault Estafette

Ο Φιλίπ Ντιβρί, CEO της Flexis SAS, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στην υλοποίηση του οράματος που ανέπτυξαν η Renault Group και οι συνεργάτες της, Volvo Group και CMA CGM Group, για την επανάσταση στις αστικές μεταφορές, με στόχο να καταστήσουμε τις λειτουργίες πιο βιώσιμες, ασφαλέστερες, φιλικότερες προς την πόλη, τους οδηγούς και τους κατοίκους. Το Estafette Concept είναι το πρώτο παράδειγμα του πώς θα μοιάζουν τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα του μέλλοντος: σχεδιασμένα ειδικά για τις πόλεις, συμπαγή, συνδεδεμένα και κατασκευασμένα για πλήρως βιώσιμες υπηρεσίες παράδοσης».

Renault Estafette

Φωτογραφίες: Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!