F1 - Πού και πότε θα κάνουν ντεμπούτο τα μονοθέσια το 2025

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Πού και πότε θα κάνουν ντεμπούτο τα μονοθέσια το 2025
Η Formula 1 ανακοίνωσε πως για μία ακόμη χρονιά τα νέα «όπλα» των ομάδων θα πατήσουν για πρώτη φορά πίστα στην έρημο.

Ως μέρος της προετοιμασίας για κάθε αγωνιστική σεζόν, οι ομάδες της Formula 1 συγκεντρώνονται σε μία πίστα και κάνουν δοκιμές. Ο συνηθισμένος αριθμός ημερών που έχουν στη διάθεσή τους είναι συνήθως τρεις, κάτι το οποίο δεν εγκρίνουν οι οδηγοί.

Ο λόγος είναι επειδή θέλουν να μάθουν απ’ έξω τα νέα τους μονοθέσια και η μιάμιση ημέρα δεν τους αρκεί. Κάθε ημέρα μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιούν ένα μονοθέσιο και για το λόγο αυτό πρέπει να μοιράζουν στα δύο τις ώρες που έχουν διαθέσιμες.

F1 Testing
Φωτογραφία: Ferrari

Το 2025 οι χειμερινές δοκιμές ορίστηκαν για το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Αυτή θα είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που οι δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στην έρημο του Μπαχρέιν.

Ένας βασικός λόγος που γίνονται οι χειμερινές δοκιμές στο κρατίδιο της Μέσης Ανατολής είναι το καλό κλίμα που επικρατεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι οι ομάδες μπορούν να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό γύρων που θα κάνουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Επιπλέον η πίστα του Μπαχρέιν μπορεί να δώσει ακριβή δεδομένα στις ομάδες στην αξιολόγηση των μονοθεσίων τους.

Η πρεμιέρα της Formula 1 το 2025 δεν θα γίνει ωστόσο στο Μπαχρέιν. Έπειτα από το 2019 ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα γίνει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το τριήμερο 14-16 Μαρτίου. Ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν μπορείτε να το δείτε εδώ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!