F1 - McLaren: «Η φετινή σεζόν είναι πιο συναρπαστική από του 2021»

F1 - McLaren: «Η φετινή σεζόν είναι πιο συναρπαστική από του 2021»
Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, πιστεύει πως η φετινή σεζόν είναι πιο απρόβλεπτη από αυτή του 2021 λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν της Formula 1 κανένας δεν περίμενε τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί. Η Red Bull Racing κέρδιζε τον έναν αγώνα μετά τον άλλο και όλα έδειχναν πως θα είχαμε μια επανάληψη του 2023.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την αυστριακή ομάδα να μένει πίσω στην εξέλιξη και την ίδια ώρα οι McLaren, Ferrari και Mercedes έκαναν άλματα προόδου. Έτσι μετά από 17 αγώνες έχουμε επτά διαφορετικούς νικητές, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν τουλάχιστον δύο νίκες.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, εξέφρασε την άποψή του στο AP πως η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από αυτή του 2021: «Πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη σεζόν της Formula 1 από τότε που ήρθα στο σπορ. Το 2021 ήταν μια τρομερή σεζόν αλλά δύο οδηγοί πήγαιναν για το πρωτάθλημα, δύο καλοί οδηγοί. Τώρα έχουμε τέσσερις πολύ καλές ομάδες να μάχονται για τη νίκη».

To 2021 ζήσαμε μία από τις πιο συναρπαστικές μάχες των τελευταίων ετών ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον. Εν τέλει ο Ολλανδός ήταν αυτός που κατέκτησε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Μπράουν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που θεωρεί τη φετινή σεζόν μια από τις καλύτερες όλων των εποχών: «Κάθε εβδομάδα τέσσερις αγώνες μπορούν να κερδίσουν αγώνα και στο Μπακού ο Σέρχιο Πέρεζ επέστρεψε στην καλή του φόρμα και έχουμε οκτώ πιθανούς νικητές πριν τη Σιγκαπούρη. Αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι: “Δεν ξέρω ποια από τις τέσσερις ομάδες μπορεί να κερδίσει, δεν ξέρω ποιος από αυτούς τους οκτώ οδηγούς θα κερδίσει”. Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τη Formula 1 να έχει αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!