Nissan NISMO: Τέσσερις δεκαετίες πάθους και επιδόσεων

Nissan NISMO: Τέσσερις δεκαετίες πάθους και επιδόσεων

Κώστας Παστρίμας
Nissan NISMO: Τέσσερις δεκαετίες πάθους και επιδόσεων
Εκθέσεις και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της NISMO, του τμήματος επιδόσεων της Nissan, σε όλο τον κόσμο.

Η Nissan γιορτάζει την 40ή επέτειο της NISMO, του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού και επιδόσεων της εταιρείας. Η NISMO, που ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1984, έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο, αντιπροσωπεύοντας την αφοσίωση της Nissan στην απόλυτη απόδοση. Από την έδρα της στο Omori του Τόκιο, η NISMO έχει συμβάλει καθοριστικά σε θρυλικά μοντέλα και αγωνιστικές επιτυχίες της Nissan, όπως η 3η θέση του R390 GT1 στο 24ωρο Le Mans το 1998 και η νίκη του R91CP στο 24ωρο Daytona.

Nissan Nismo

Για την επέτειο, η Nissan παρουσιάζει μια σειρά από θρυλικά μοντέλα της NISMO στην παγκόσμια έδρα της εταιρείας στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπως το εξαιρετικά σπάνιο NISMO 270R, το μοναδικό NISMO 400R και αγωνιστικά οχήματα όπως το Calsonic Skyline GT-R που κυριάρχησε στο Japan Touring Car Championship. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2024, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτά τα ιστορικά οχήματα.

Nissan Nismo

Παράλληλα, ο εορτασμός συνεχίζεται με το ετήσιο Φεστιβάλ NISMO που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2024 στο Fuji International Speedway στην Ιαπωνία. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην 40ή επέτειο της NISMO, αποτίοντας φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας και τα επιτεύγματά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Nissan Nismo

Ο Takao Katagiri, επικεφαλής της παγκόσμιας μονάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν στηρίξει την NISMO από το 1984. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ταχύτητα, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την παρουσία μας διεθνώς και να προσφέρουμε συναρπαστικά μοντέλα NISMO στους πελάτες μας παγκοσμίως».

Nissan Nismo

Η δέσμευση της NISMO για τη μεταφορά τεχνολογίας από την πίστα στον δρόμο («Track to road») αποτυπώνεται και στα εργοστασιακά αγωνιστικά προγράμματα της Nissan, με την παρουσία της στη Super GT και τη Formula E. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνογνωσία που αποκτά από τους αγώνες, προσφέροντας μοντέλα υψηλών επιδόσεων στους καταναλωτές​.

Φωτογραφίες: Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!