MotoGP - Ο Τζακ Μίλερ συμπλήρωσε το «παζλ» του grid για το 2025

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP - Ο Τζακ Μίλερ συμπλήρωσε το «παζλ» του grid για το 2025
H τελευταία κενή θέση του grid του MotoGP για το 2025 καλύφθηκε, καθώς ο Αυστραλός βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του MotoGP στο Μιζάνο για το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, η Yamaha Racing ανακοίνωσε πως ο Τζακ Μίλερ θα ενταχθεί στο δυναμικό της από τη σεζόν του 2025 και θα πλαισιώσει τους Φάμπιο Κουαρταραρό, Άλεξ Ρινς και Μιγκέλ Ολιβέιρα. Ο Αυστραλός αγωνίζεται φέτος με την εργοστασιακή ομάδα της KTM και από την επόμενη σεζόν θα φοράει τα χρώματα της Pramac Racing. Το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια ενός έτους.

H ιταλική ομάδα, η οποία διεκδικεί τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα αναβατών με τον Χόρχε Μαρτίν, θα έχει μοτοσικλέτες της Yamaha από την επόμενη σεζόν. Ο Μίλερ αναμένεται να πλαισιώσει τον Μιγκέλ Ολιβέιρα, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της Pramac από την Trackhouse Racing. O 29χρονος δεν είναι άγνωστος στην Pramac, καθώς οδήγησε για την ιταλική ομάδα από το 2018 έως το 2020.

Ο Μίλερ βρίσκεται στο MotoGP από το 2014 και έχει οδηγήσει μοτοσικλέτες για τους εξής κατασκευαστές: Honda, Ducati και KTM. Έως τώρα στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία μετράει 4 νίκες, ενώ έχει ανέβει 23 φορές στο βάθρο. Από την επόμενη σεζόν θα έχει στη διάθεσή του μοτοσικλέτα του 2025 από τη Yamha και εργοστασιακή υποστήριξη.

Ο επικεφαλής της Yamaha, Λιν Τζάρβις, μίλησε σχετικά την απόκτηση του Τζακ Μίλερ ενόψει της σεζόν του 2025: «Με 10 χρόνια εμπειρίας με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές ο Τζακ Μίλερ θα είναι μια πολύτιμη προσθήκη για τη Yamaha. Η ταχύτητά του, οι γνώσεις του, η συνεισφορά του και το ομαδικό του πνεύμα θα συνεισφέρουν σημαντικά καθώς στοχεύουμε στη βελτίωση της M1 από τη σεζόν του 2025 κι έπειτα».

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!