F1 - Πέρεζ: «Παράνομο το μονοθέσιο της McLaren»

F1 - Πέρεζ: «Παράνομο το μονοθέσιο της McLaren»
Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing σχετικά με το μονοθέσιο των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι.

Η πίσω αεροτομή της McLaren MCL38 έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στον κόσμο της Formula 1. Από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media είναι εμφανές πως όχι μόνο η πτέρυγα «βυθιζόταν» σε υψηλές ταχύτητες, αλλά το άνω στοιχείο της πίσω αεροτομής δημιουργούσε ένα κενό σε σχέση με το κάτω. Αυτό λειτουργεί σαν ένα μίνι-DRS και έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η τελική ταχύτητα του μονοθεσίου.

Όπως ήταν λογικό οι οδηγοί των αντιπάλων ομάδων της McLaren, η οποία βρίσκεται πλέον πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, δέχτηκαν σχετικές ερωτήσεις. Όπως αυτή του AMuS προς τον Σέρχιο Πέρεζ.

«Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που κάνει η McLaren είναι εκτός κανονισμών. Το μονοθέσιό τους είναι παράνομο. Φαίνεται όμως πως το επιτρέπουν να συμβαίνει. Είμαι έκπληκτος», ανέφερε ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull, η οποία έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στον προηγούμενο αγώνα.

Η FIA σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως το μονοθέσιο της McLaren έχει περάσει όλους τους τεχνικούς ελέγχους και δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας. Ωστόσο τονίζει πως εάν χρειαστεί να γίνει αλλαγή στους κανονισμούς, θα γίνει από το 2025.

Ο Πέρεζ δεν ήταν ο μόνος ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με την πίσω αεροτομή της McLaren. O Σαρλ Λεκλέρ αναφέρθηκε στην πίσω αεροτομή της βρετανικής ομάδας: «Από αυτά που έχω ακούσει είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στo Αζερμπαϊτζάν και τη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!