MotoGP, Εμίλια-Ρομάνια: O Μάρκεθ ταχύτερος στο FP1 και οι υπόλοιποι ακολουθούν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP, Εμίλια-Ρομάνια: O Μάρκεθ ταχύτερος στο FP1 και οι υπόλοιποι ακολουθούν
Ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing ήταν ταχύτερος στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη δεύτερη φετινή επίσκεψη του MotoGP στην πίστα του Μιζάνο.

Για δεύτερο αγώνα στη σειρά, το MotoGP θα αγωνιστεί στην πίστα του Μιζάνο, με την επίσημη ονομασία του να είναι Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια. Ο δέκατος-τέταρτος αγώνας της σεζόν άρχισε με το FP1, στο ξεκίνημα του οποία η πίστα είχε λίγο νερό, λόγω της πρωινής βροχής.

Το οδόστρωμα δεν άργησε να στεγνώσει και οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα ώστε να κάνουν τα προγράμματά τους. Ταχύτερος στο FP1 του GP Εμίλια-Ρομάνια ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing. O Ισπανός συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με τον ταχύτερο γύρο του να είναι στο 1:32,082. Στη 2η θέση ανέβηκε ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing, o οποίος ήταν μόλις 63 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον συμπατριώτη του και νικητή του πρώτου αγώνα στο Μιζάνο πριν από δύο εβδομάδες.

Στην 3η θέση συαντάμε τον Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος ξεπέρασε τον Πέκο Μπανάια της Ducati Corse, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι 0,291 δλ μακριά από την κορυφή. Στην 5η θέση ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, με τον Ισπανό να κυριαρχεί στο πρώτο μισό του FP1.

Ο Άλεξ Μάρκεθ πήρε την 7η θέση στη διαδικασία ξεπερνώντας τις δύο KTM των Πέδρο Ακόστα και Μπράντ Μπίντερ. Εντός της πρώτης 10άδας ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Τζακ Μίλερ, ο οποίος από του χρόνου θα οδηγεί τη μοτοσικλέτα της Yamaha για την Pramac Racing.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαδικασία, καθώς η κατάταξη ορίζει ποιοι αναβάτες θα πάρουν μέρος στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Αποτελέσματα GP Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια

FP1

Φωτογραφίες: everythingmrace/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!