F1 - Αβέβαιο το μέλλον του Ρικάρντο μετά τον αγώνα της Σιγκαπούρης

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Αβέβαιο το μέλλον του Ρικάρντο μετά τον αγώνα της Σιγκαπούρης
Ο Αυστραλός οδηγός ενδέχεται να πραγματοποιήσει το τελευταίο του αγωνιστικό τριήμερο στη Formula 1 στο σιρκουί της Μαρίνα Μπέι.

Η θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο στην RB ενδέχεται να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Σιγκαπούρης, ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/Motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε πως μεταξύ του αγώνα σε Σιγκαπούρη και Τέξας θα αποφασιστεί ποιος θα πλαισιώσει τον Γιούκι Τσουνόντα στην ιταλική ομάδα.

Ο Ρικάρντο παρέμεινε οδηγός της RB και τη φετινή σεζόν, με τις εμφανίσεις του να μην εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους της Red Bull. Με τον Σέρχιο Πέρεζ να παραμένει στην πρώτη ομάδα έχοντας εξασφαλίσει νέο διετές συμβόλαιο, ο Λίαμ Λόσον ήταν το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Αυστραλό.

Στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης, ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ραλφ Σουμάχερ, δήλωσε πως ο Ρικάρντο θα χάσει τη θέση του μετά το τριήμερο. Τη θέση του για τους τελευταίους έξι αγώνες θα πάρει ο Λίαμ Λόσον.

Με το άμεσο μέλλον του Αυστραλού να είναι αβέβαιο στην F1, o Ρικάρντο κλήθηκε να απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις αναφορικά με το αν θα συνεχίσει στην RB: «Δεν μπορώ να δώσω πολλές λεπτομέρειες σχετικά με συμβόλαια, αλλά οι ημερομηνίες που αναφέρουν είναι γι’ αυτό το τωρινό διάστημα. Αυτό που περιμένω βασικά είναι ένα ναι ή ένα όχι για το 2025. Γνωρίζω πως υπάρχει φημολογία και εικασίες για το μέλλον μου μέχρι το τέλος της σεζόν. Όμως μπορώ να σας πω πως δεν γνωρίζω κάτι σχετικά. Η απόφαση που περιμένω είναι για το 2025. Στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετά τρελά πράγματα στο σπορ».

Ο λόγος για τον οποίο η θέση του Ρικάρντο βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο είναι λόγω όρου στο συμβόλαιο του Λόσον. Εφόσον ενεργοποιηθεί, τότε ο Νεοζηλανδός θα έχει ρόλο επίσημου οδηγού από το 2025, ειδάλλως θα αποδεσμευθεί από τη Red Bull και θα είναι ελεύθερος να ψάξει νέο σταθμό στην καριέρα του.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στo Αζερμπαϊτζάν και τη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι

Φωτογραφίες: F1PT/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!