MotoGP: Ο Μπανάια κυρίαρχος στο Σπριντ του Μιζάνο

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μπανάια κυρίαρχος στο Σπριντ του Μιζάνο
Ο Ιταλός πρωταθλητής της Ducati επικράτησε του Χόρχε Μαρτίν για να μειώσει πολύ τη διαφορά τους στη βαθμολογία.

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Εμίλια-Ρομάνια στο Μιζάνο ήταν -όπως και οι κατατακτήριες- υπόθεση του Πέκο Μπανάια. Ο πρωταθλητής με την εργοστασιακή GP24 της Ducati Lenovo είχε τον καλύτερο ρυθμό από όλους και νίκησε πειστικά τον μεγάλο του αντίπαλο, Χόρχε Μαρτίν. Ο Ισπανός της Pramac Ducati ξεκίνησε καλά αλλά έπρεπε να αρκεστεί στη 2η θέση ενώ ο άλλος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο Ενέα Μπαστιανίνι, ήταν τρίτος.

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην ίδια πίστα, λαμπρός ήλιος υποδέχτηκε τους αναβάτες στις ακτές της Αδριατικής και δεν υπήρχε κίνδυνος η βροχή να «ανακατέψει» το αποτέλεσμα στο Σπριντ των 14 γύρων. Υπήρχε και μία απουσία, καθώς ο Αλεξ Ρινς αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο υπόλοιπο του 3ημέρου λόγω της άσχημης γρίπης που τον ταλαιπωρεί.

Ο Χόρχε Μαρτίν πήρε την πρωτοπορία του αγώνα μετά την εκκίνηση, με τον Μπίντερ να αιφνιδιάζει τον Μπανάια και να στρίβει δεύτερος. Η καλή εκκίνηση του Νοτιαφρικανού της ΚΤΜ όμως δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς ήδη από τον 2ο γύρο έπεσε στην 5η θέση, αφού τον πέρασαν διαδοχικά οι Μπανάια, Μπαστιανίνι και Μ. Μάρκεθ.

Από τη στιγμή που βρέθηκε στη 2η θέση, ο Μπανάια άρχισε να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά του από τον Μαρτίν, ενώ ταυτόχρονα απομακρυνόταν από τους Μπαστιανίνι και Μάρκεθ, που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτόν το ρυθμό. Ο Ιταλός πρωταθλητής έγραψε μερικούς εντυπωσιακά γρήγορους γύρους και σύντομα έφτασε πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Μαρτίν προσπαθούσε όσο περισσότερο μπορούσε να κρατηθεί μπροστά αλλά δεν απέφυγε ένα μικρό λάθος, που επέτρεψε στον Μπανάια να τον περάσει. Η προσπέραση αυτή «απελευθέρωσε» τον Μπανάια, που αμέσως άρχισε να ανοίγει τη διαφορά.

Λίγο πιο πίσω, ο Μπαστιανίνι στην 3η θέση απείχε λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο, ενώ για την 4η θέση δινόταν μάχη ανάμεσα σε Μάρκεθ και Ακόστα, με τον νεαρό της GasGas να έχει πλησιάσει επικίνδυνα σε κάποιο σημείο τον νικητή του προηγούμενου αγώνα. Ο Μάρκεθ όμως ανέβασε λίγο το ρυθμό του και δεν έδειχνε να κινδυνεύει.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Μπανάια δεν απειλήθηκε και έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη, που τον έφερε μόνο 4 βαθμούς πίσω από τον Μαρτίν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Μαρτίν από την πλευρά του ελαχιστοποίησε τις απώλειες με τη 2η θέση στο Σπριντ, ενώ ο Μπαστιανίνι πήρε την 3η θέση. Ακολούθησε ο Μαρκ Μάρκεθ και τη βαθμολογούμενη 9άδα έκλεισαν οι Ακόστα, Μπίντερ, Μπετζέκι, Κουαρταραρό και Μορμπιντέλι.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

sprint

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!