F1 - Χάμιλτον: «To μονοθέσιο ζωντάνεψε στις κατατακτήριες δοκιμές»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Χάμιλτον: «To μονοθέσιο ζωντάνεψε στις κατατακτήριες δοκιμές»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης.

Η Παρασκευή ήταν καταστροφική για τη Mercedes-AMG, με την W15 να είναι αρκετά αργή στη Σιγκαπούρη και αυτό προκάλεσε την απογοήτευση των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά στο FP3 και στις κατατακτήριες δοκιμές της Μαρίνα Μπέι οι δύο Βρετανοί «κλείδωσαν» τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για το Grand Prix Σιγκαπούρης.

Ο Χάμιλτον κατέκτησε την 3η θέση και επικράτησε για πέμπτη φορά φέτος στις κατατακτήριες του Ράσελ. Μετά το τέλος του Q3 δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Όλο το χρόνο οι κατατακτήριες ήταν καταστροφικές για εμένα. Δουλεύω συνέχεια ώστε να επανέλθω σε αυτόν τον τομέα και ξαφνικά μετά από πάρα πολύ καιρό το μονοθέσιο ζωντάνεψε στις κατατακτήριες. Ο τελευταίος γύρος στο Q3 ήταν πολύ δύσκολος. Ίσως θα μπορούσα να βρω λίγο ακόμη χρόνο από το μονοθέσιο αλλά είμαι ευγνώμων για το γύρο που έκανα. Οι μηχανικοί πήγαιναν πέρα-δώθε, άλλαξαν τα πάντα στο μονοθέσιο και ήταν αλάνθαστοι και τους χρωστάω ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Είμαστε σε μία καλή θέση να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις αύριο».

Όταν τον ρώτησε ο Τζέιμς Χίντσκλιφ σχετικά με το τι μπορεί να κάνει στον αγώνα της Κυριακής, ο Χάμιλτον απάντησε: «Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει αύριο. Προσεγγίζω μία-μία τις ημέρες. Ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα σήμερα. Για πρώτη φορά ένιωθα το εμπρός μέρος του μονοθεσίου. Ελπίζω να μπορέσω να μείνω κοντά στους άλλους, ίσως όχι με τις McLaren που είναι πολύ γρήγορες. Θα τα δώσουμε όλα».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στo Αζερμπαϊτζάν και τη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!