F1: Ο Φερστάπεν απειλεί με αποχώρηση μετά την ποινή

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Φερστάπεν απειλεί με αποχώρηση μετά την ποινή
Ο τρις πρωταθλητής προβληματίζεται για το μέλλον του στη Formula 1 μετά την επιβολή κοινωφελούς εργασίας από την FIA

Ο Μαξ Φερστάπεν απείλησε να αποχωρήσει από τη Formula 1 μετά την επιβολή ποινής κοινωφελούς εργασίας για τη χρήση άσχημης γλώσσας σε συνέντευξη Τύπου πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Η ποινή επιβλήθηκε λόγω της περιγραφής του μονοθεσίου του ως «f*****», κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της FIA.

Διαβάστε ακόμα
» Η FIA ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ' αλεύρι

Απογοητευμένος από την ποινή, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Αυτά τα πράγματα σίγουρα καθορίζουν το μέλλον μου. Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου ή πρέπει να αντιμετωπίζεις αυτές τις χαζές καταστάσεις, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίζεις σε αυτό το άθλημα».

Ο 26χρονος Ολλανδός, που έχει συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι το 2028, συνέχισε: «Είμαι σε ένα σημείο της καριέρας μου που δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα όλη την ώρα. Είναι πραγματικά κουραστικό. Φυσικά, είναι υπέροχο να έχεις επιτυχία και να κερδίζεις αγώνες, αλλά αφού έχεις πετύχει αυτά, θέλεις απλώς να περνάς καλά. Αν πρέπει να αντιμετωπίζω τέτοιες ανοησίες, δεν υπάρχει τρόπος να συνεχίσω σε αυτό το άθλημα».

Παρά την επιτυχία του και το προβάδισμά του με 52 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, ο Φερστάπεν επεσήμανε ότι δεν θα αλλάξει τον εαυτό του για κανέναν: «Πάντα θα είμαι ο εαυτός μου. Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που είμαι. Όταν φτάνει η στιγμή που είναι αρκετά, τότε είναι αρκετά. Η Formula 1 θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς εμένα».

Διαβάστε ακόμα
»Τι έγινε στο GP Σιγκαπούρης

Ο Φερστάπεν, που διεκδικεί τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του, θα επιστρέψει στην πίστα στο επόμενο Grand Prix που θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας στις 20 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!