Lancia: Ο Ταβάρες δοκίμασε τη νέα Ypsilon Rally4 HF στο Μπαλόκο

Κώστας Παστρίμας
Lancia: Ο Ταβάρες δοκίμασε τη νέα Ypsilon Rally4 HF στο Μπαλόκο
Η Lancia επανέρχεται στον κόσμο των αγώνων με τη Ypsilon Rally4 HF και παρουσίασε την 100% ηλεκτρική Ypsilon HF.

Ο Κάρλος Ταβάρες, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα Lancia Ypsilon Rally4 HF στο Balocco Proving Ground, υπογραμμίζοντας την επίσημη επιστροφή της Lancia στους αγώνες αυτοκινήτου. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε μια από τις πιο απαιτητικές και εξελιγμένες πίστες της Ιταλίας, που εκτείνεται σε 80 χιλιόμετρα και προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την εξέταση των επιδόσεων ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Lancia

Η Ypsilon Rally4 HF, σχεδιασμένη για αγωνιστική χρήση, διαθέτει έναν 1.2 λίτρων turbo τρικύλινδρο κινητήρα με ισχύ 212 ίππων. Το πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο σε συνδυασμό με το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση και ευελιξία, κάνοντάς την ιδανική για νέους οδηγούς που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των αγώνων, στην κατηγορία Rally4.

Lancia

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο, δήλωσε: «Το να βλέπεις τον Κάρλος Ταβάρες να οδηγεί τη Ypsilon Rally4 HF ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την εταιρεία μας. Το νέο μας αγωνιστικό αυτοκίνητο συνδυάζει φιλοδοξία και ταπεινότητα, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή μας στην κατηγορία Rally4».

Lancia

Μαζί με τη Ypsilon Rally4 HF, η Lancia παρουσίασε και τη Ypsilon HF, την πρώτη 100% ηλεκτρική έκδοση υψηλών επιδόσεων. Με 280 ίππους και επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα, η Ypsilon HF αντιπροσωπεύει τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας, συνδυάζοντας βιωσιμότητα και καινοτομία.

Lancia

Το 2025 θα είναι μια κομβική χρονιά για την Lancia, με την επίσημη επιστροφή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς φιλοδοξεί να επανατοποθετηθεί δυναμικά στην αγορά με τα νέα της μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία και την απόδοση.

Φωτογραφίες: Lancia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!