F1 - Συναισθηματικά φορτισμένος ο Ρικάρντο μετά τη Σιγκαπούρη

F1 - Συναισθηματικά φορτισμένος ο Ρικάρντο μετά τη Σιγκαπούρη
O Αυστραλός οδηγός της RB ενδεχομένως να είπε αντίο στη Formula 1 μετά το GP Σιγκαπούρης και αυτή τη φορά δίχως εισιτήριο επιστροφής.

Το μέλλον του Ντάνιελ Ρικάρντο στη Formula 1 είναι δυσοίωνο. Πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο στη Σιγκαπούρη, υπήρξε έντονη φημολογία πως ο αγώνας στη Μαρίνα Μπέι θα είναι ο τελευταίος του. Με τα όσα υπονόησε ο 34χρονος, υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που προβλέπει την απομάκρυνσή του από τη θέση του στην RB μετά τον αγώνα στη Μαρίνα Μπέι.

Ο Ρικάρντο δεν κατάφερε να παλέψει για βαθμούς στο GP Σιγκαπούρης έχοντας εκκινήσει 16ος. Πάραυτα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα έπειτα από αλλαγή ελαστικών που έκανε με τρεις γύρους για το φινάλε. Με το ενδεχόμενο αυτός να ήταν και ο τελευταίος γύρος της καριέρας του, ο Αυστραλός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ιδιαίτερα συγκινημένος.

«Έχω πολλά διαφορετικά συναισθήματα αυτή τη στιγμή γιατί γνωρίζω πως αυτό ήταν (σ.σ. να ήταν ο τελευταίος του αγώνας στην F1). Είμαι επίσης εξουθενωμένος από τον αγώνα και αυτή τη στιγμή έχω πλημμυρίσει από διαφορετικά συναισθήματα που νιώθω αλλά και κούραση επίσης. Το cockpit ενός μονοθεσίου ήταν κάτι που είχα συνηθίσει για πολλά χρόνια», είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Επιστρέφοντας στο χώρο φιλοξενίας της RB, οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας τον περίμεναν σε μία συμβολική κίνηση αποχαιρετισμού. Το σενάριο ο αγώνας στη Μαρίνα Μπέι να ήταν ο τελευταίος του στην F1 επιβεβαίωσε –ίσως καταλάθος– ο επικεφαλής της RB, Λοράν Μεκίς: «Ο Ντάνιελ χρειαζόταν την παρέμβαση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας για να μπει στη μάχη των βαθμών. Ήταν σε μία επιθετική στρατηγική με τη μαλακή γόμα, έκανε πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους αλλά δεν είχε ελπίδα να πάρει κάποια καλή θέση. Δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια όμως. Με δεδομένο πως μάλλον αυτός ήταν ο τελευταίος του αγώνας, θέλαμε τουλάχιστον να του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει τον ταχύτερο γύρο».

Αντικαταστάτης του Ρικάρντο στην RB από τον επόμενο αγώνα της Formula 1, o οποίος θα γίνει στο Τέξας των ΗΠΑ, θα είναι ο Λίαμ Λόσον.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!