F1 - Η Red Bull θέλει να στερήσει από τη Mercedes τον πρώτο της οδηγό

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Η Red Bull θέλει να στερήσει από τη Mercedes τον πρώτο της οδηγό
Στο μικροσκόπιο της αυστριακής ομάδας είναι ήδη η αγορά οδηγών της Formula 1 του 2025, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Πριν καλά-καλά τελειώσει η φετινή σεζόν της Formula 1, η Red Bull Racing ξεκίνησε τη «Silly Season» του 2025. Η αυστριακή ομάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση, με τον Μαξ Φερστάπεν να απειλεί διαρκώς πως μπορεί να φύγει από το σπορ, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πως δεν έχει τα εφόδια για να γίνει ο ηγέτης των «ταύρων».

Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ολλανδός από τη Red Bull, δεν υπάρχει κάποιος άλλος οδηγός στα «σκαριά» ώστε να ηγηθεί των «ταύρων». Στο περιθώριο του GP Σιγκαπούρης ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε από τον Μάρτιν Μπραντλ του Skysports σχετικά με το λόγο που έχει ενδεχομένως το πιο αδύναμο δίδυμο του grid από τις κορυφαίες ομάδες.

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους οδηγούς ανά τα χρόνια και το σύστημα της Red Bull απαιτεί αποτελέσματα και απόδοση. Εάν ο Μαξ φέτος αποδίδει καλά, τότε ο Πέρεζ δεν κάνει κάτι ανάλογο φέτος. Πέρυσι έκανε καλή δουλειά ή τουλάχιστον αρκετά καλή δουλειά για να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάξουμε όμως και μακροπρόθεσμα. Έχουμε αυτή τη στιγμή στον πάγκο τον Λίαμ Λόσον. Κοιτώντας οδηγούς όπως τον Φράνκο Κολαπίντο, τον Όλιβερ Μπέρμαν, τον Κίμι Αντονέλι, είναι στο ίδιο επίπεδο; Ο χρόνος θα δείξει. Έχουμε και τον Ιζάκ Χατζάρ στη Formula 2 και μέχρι πρότινος ήταν στην πρώτη θέση στη βαθμολογία. Έχουμε ένα ταλέντο στη Formula 3 για τον οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένος, τον Άρβιντ Λίντμπλαντ. Έχουμε βάθος στο πρόγραμμα νέων οδηγών», ανέφερε ο Βρετανός.

Ο Χόρνερ παραδέχθηκε επίσης πως έχει ήδη στο μυαλό του πιθανούς στόχους για να μπει σε διαπραγματεύσεις το 2025: «Θέλουμε να πάρουμε χρόνο και να εξετάσουμε όλες μας τις επιλογές για το μέλλον. Δεν θα φοβηθούμε να πάμε για οδηγό εκτός του προγράμματός μας. Ο Τζορτζ Ράσελ θα μείνει χωρίς συμβόλαιο στο τέλος της επόμενης χρονιάς και θα ήταν ανόητο να μην το λάβουμε αυτό υπόψη. Υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί που μένουν δίχως συμβόλαιο στο τέλος του 2025».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!