Η Dacia γιορτάζει το 1.000.000ό όχημα με καύσιμο LPG

Η Dacia γιορτάζει το 1.000.000ό όχημα με καύσιμο LPG

Κώστας Παστρίμας
Η Dacia γιορτάζει το 1.000.000ό όχημα με καύσιμο LPG
Η Dacia ηγείται της αγοράς LPG στην Ευρώπη με το καινοτόμο σύστημα διπλού καυσίμου, προσφέροντας οικονομία και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Η Dacia κατέγραψε μια σημαντική επίδοση στην ιστορία της, καθώς ανακοίνωσε την πώληση του εκατομμυριοστού (1.000.000) οχήματος με καύσιμο LPG. Από το 2010, η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της την τεχνολογία διπλού καυσίμου, συνδυάζοντας βενζίνη και υγραέριο (LPG), και πλέον κατέχει το 67% της αγοράς LPG στην Ευρώπη, καθιστώντας την ηγέτιδα στον κλάδο. Σχεδόν το 40% των πελατών της Dacia επιλέγουν οχήματα με καύσιμο LPG.

Dacia

Το σύστημα ECO-G100 της Dacia προσφέρει έως και 170 Nm ροπής και είναι πιο ισχυρό από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα, με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 10%. Επιπλέον, τα οχήματα LPG της Dacia εκπέμπουν 90% λιγότερα μικροσωματίδια, καθιστώντας τα φιλικότερα προς το περιβάλλον.

dacia

Οι κινητήρες αυτοί παρέχουν επίσης εξαιρετική οικονομία στη χρήση, καθώς το LPG είναι ένα από τα φθηνότερα καύσιμα στην αγορά, με κόστος έως και 40% χαμηλότερο σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ βενζίνης και LPG, ενώ η συνδυασμένη αυτονομία μπορεί να φτάσει στα 1.500 χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Dacia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!