F1 - Ferrari: «Είμαστε ταχύτεροι από τη Red Bull, έρχονται αναβαθμίσεις στο Τέξας»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Ferrari: «Είμαστε ταχύτεροι από τη Red Bull, έρχονται αναβαθμίσεις στο Τέξας»
Η ιταλική ομάδα μπορεί να μην πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στη Σιγκαπούρη, όμως έμεινε ευχαριστημένη από την ταχύτητα της SF-24.

Ο αγώνας της Scuderia Ferrari στη Μαρίνα Μπέι δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που θα περίμενε η ίδια. Οι κάκιστες κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο περιόρισαν τις δυνατότητες της ιταλικής ομάδας για ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Η Ferrari έφυγε από τη Σιγκαπούρη με 16 βαθμούς και έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τις McLaren και Red Bull Racing. Ωστόσο ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, έμεινε ευχαριστημένος από τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας της Κυριακής: «Είναι πάντα καλό να τελειώνεις το αγωνιστικό τριήμερο με θετικό τρόπο. Εκτελέσαμε πολύ καλά τον αγώνα και είχαμε φοβερό ρυθμό. Το πρόβλημά μας ήταν το Σάββατο. Αν δούμε τους τελευταίους 25 γύρους του αγώνα, ο ρυθμός μας ήταν εφάμιλλος με αυτόν του Νόρις».

Ο Βασέρ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε πρόβλημα με τον εξοπλισμό της Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές και το πού βρίσκεται η ομάδα του στη δυναμική: «Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τις ηλεκτρικές κουβέρτες των ελαστικών. Ο λόγος που χάσαμε θερμοκρασία στα ελαστικά μας ήταν λόγω παιχνιδιών στο pit-lane. Δυστυχώς ο Λεκλέρ έκανε λάθος στη στροφή 1 και αυτό μας κόστισε. Προτιμώ όμως ένα κακό Σάββατο και έναν καλό αγώνα την Κυριακή. Αποδείξαμε πως είμαστε ταχύτεροι από τη Red Bull σε κενή πίστα και είχαμε καλό ρυθμό από την Παρασκευή».

Επιπλέον ο Γάλλος αποκάλυψε πως η Ferrari θα έχει αναβαθμίσεις στον αγώνα του Τέξας των ΗΠΑ: «Όπως και οι άλλες ομάδες έτσι κι εμείς θα έχουμε νέα εξαρτήματα στο Τέξας. Ήδη δουλεύουμε στο μονοθέσιο του 2025, όμως θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βελτιώσουμε την SF-24».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari press office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!