F1 - Red Bull: «Τρελός ο ρυθμός του Νόρις στη Σιγκαπούρη»

F1 - Red Bull: «Τρελός ο ρυθμός του Νόρις στη Σιγκαπούρη»
Στην αυστριακή ομάδα έχουν έντονες ανησυχίες πως το πλεονέκτημα σε απόδοση που έχει η McLaren Racing με την MCL38 είναι μη αντιστρέψιμο.

Οι τελευταίοι αγώνες της Formula 1 έχουν αποδείξει πως την υπεροχή στη δυναμική των ομάδων το έχει η McLaren Racing. H MCL38 έχει ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της και στα χέρια των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι είναι ένα μονοθέσιο που βολεύεται σε όλες τις συνθήκες.

Το σερί καλών αποτελεσμάτων της McLaren την έχει φέρει στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μπροστά από τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα βρισκόταν σε μία περίοδο αγωνιστικής παρακμής, καθώς το βάθρο είχε γίνει πολυτέλεια.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα στο εργοστάσιο, οι «ταύροι» ξεκίνησαν να αναγνωρίζουν τα προβλήματά τους και να βελτιώνουν την αίσθηση της RB20 τόσο για τον Μαξ Φερστάπεν όσο και για τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε 2ος στον αγώνα της Σιγκαπούρης, ωστόσο ήταν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Η διαφορά που δημιούργησε με άνεση ο Βρετανός ήταν αυτό στο οποίο εστίασε ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, μετά τον αγώνα: «Το ρυθμός με τον οποίο ο Νόρις άνοιξε τη διαφορά στη Σιγκαπούρη ήταν τρελός. Είναι ανησυχητικό το πόσο πίσω βρισκόμαστε από τη McLaren. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι βελτίωση και άμεσα».

Το διάστημα τεσσάρων εβδομάδων μέχρι το Grand Prix ΗΠΑ θα βοηθήσει τη Red Bull σύμφωνα με τον αυστριακό ώστε να βελτιωθεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό: «Ευτυχώς που έχουμε τώρα τέσσερις εβδομάδες ώστε να δουλέψουμε στα προβλήματά μας. Υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να κάνουμε».

Η Red Bull ετοιμάζει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για τον αγώνα του Όστιν. Όμως δεν θα είναι η μόνη, καθώς οι McLaren, Ferrari και Mercedes θα έχουν τις δικές τους νέες αναβαθμίσεις.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!