Honda X-ADV 2025: Αναβάθμιση με ουσία

Νίκος Βιτσιλάκης
Honda X-ADV 2025: Αναβάθμιση με ουσία
To Honda X-ADV 750 μπαίνει στον ένατο χρόνο της ζωής του, ακόμα πιο σίγουρο για τον εαυτό του.

Μετά από σχεδόν 80.000 πωλήσεις στην Ευρώπη και έχοντας κερδίσει τις καρδιές μοτοσυκλετιστών κάθε ηλικίας και γούστου, το X-ADV δέχεται από το 2025 τη δεύτερη ουσιαστική αναβάθμισή του. Η προηγούμενη είχε γίνει στο μοντέλο του 2021, όταν και είχε δεχθεί αύξηση ιπποδύναμης, αναβαθμισμένες σχέσεις στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ηλεκτρονικό γκάζι, οδηγικά προγράμματα και νέα σχεδίαση.


Νέα σχεδίαση, καλύτερος εξοπλισμός


Οι διπλοί προβολείς αλλάζουν σχήμα αποκτώντας περισσότερο σφηνοειδή μορφή, με τα φλας να είναι πλέον ενσωματωμένα σε αυτούς, ενώ νέα είναι επίσης και τα LED φώτα ημέρας (DRL). Ανανεωμένη είναι και η έγχρωμη TFT οθόνη των 5”, με νέα γραφικά και μενού, ο έλεγχος της οποίας γίνεται μέσα από ένα καινούργιο φωτιζόμενο χειριστήριο.

Honda X-ADV 750 2025

Τα πολύ χαρμόσυνα νέα αφορούν στην προσθήκη συστήματος Cruise Control, κάτι που σίγουρα προσδίδει στο μοντέλο ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές δυνατότητες. Και για να μην κουράζεται ο αναβάτης, έχει αλλάξει και το υλικό της σέλας, όντας παχύτερο από πριν και με νέα εργονομία για να μπορούν τα πόδια του οδηγού να ακουμπούν με μεγαλύτερη ευκολία στο έδαφος.

Hond

Καλό νέο είναι και η καθ΄ ύψος δυνατότητα ρύθμισης της ζελατίνας του φέρινγκ σε τρία επίπεδα, αλλά θα θέλαμε αυτή να γινόταν ηλεκτρικά και όχι χειροκίνητα.

Honda X-ADV 750 2025


Μηχανικά


Σε αυτόν τον τομέα όλα μένουν ως είχαν, με τη μόνη επέμβαση των μηχανικών της Honda να αφορά στη μετάδοση Dual Clutch Transmission (DCT), όπου φρόντισαν αυτή να αποκτήσει ακριβέστερη και προοδευτικότερη λειτουργία, τόσο στις εκκινήσεις όσο και στις πολύ χαμηλές ταχύτητες (έως 10 km/h). Ο δικύλινδρος κινητήρας των 745 κ.εκ. αποδίδει όπως και στο παρελθόν 58 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. μόλις, δίνοντας έμφαση στο μεστό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και στην οικονομία καυσίμου.

Honda X-ADV 750 2025


Οικολογική συνείδηση


Αντανακλώντας τους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς στόχους της Honda και παράλληλα με τη χρήση άλλων ανακυκλωμένων υλικών γύρω από το πλαίσιο, το πλαστικό DurabioTM από βιομάζα χρησιμοποιείται σαν υλικό κατασκευής στην αεροδυναμική ζελατίνα και σε 25 σημεία του φέρινγκ. Αυτές οι αλλαγές αποτελούν ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της Honda για 100% χρήση βιώσιμων υλικών στην παραγωγή της.

Honda X-ADV 750 2025


Πολλά τα χρώματα


Το μοντέλο του 2025 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερεις χρωματικές παραλλαγές. Αυτές περιλαμβάνουν τρεις μονόχρωμες εκδόσεις σε μαύρο (Graphite Black), λευκό (Pearl Glare White) και ματ γκρι (Matte Deep Mud Gray). Αυτό σημαίνει πως καταργήθηκαν το κόκκινο και το γκρι-μπλε. Μια τέταρτη -και τελείως νέα- χρωματική επιλογή είναι η κίτρινη (Matte Gold Finch Yellow), η οποία επιπρόσθετα διαθέτει και γραφικά. H Honda την αποκαλεί ειδική έκδοση (Special Edition) και έχει ετοιμάσει ξεχωριστό προωθητικό video για χάρη της.

Honda X-ADV 750 2025

Οι τιμές του νέου X-ADV 750 για το 2025 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, υπολογίστε ωστόσο περίπου 15.000 ευρώ, όσα κοστίζει δηλαδή και το απερχόμενο μοντέλο (14.670 αυτό του 2024).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!