F1 - Η McLaren πήρε το «μυαλό» της στρατηγικής της Red Bull

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Η McLaren πήρε το «μυαλό» της στρατηγικής της Red Bull
Σε μία πολύ σημαντική προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό της θα προβεί η βρετανική ομάδα καθώς κατάφερε να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τους «ταύρους».

Ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από τη Red Bull Racing. H μεγάλη φυγή στην αυστριακή ομάδα συνεχίζεται, καθώς ο επικεφαλής στρατηγικής της, Γουίλ Κόρτενεϊ, θα αποχωρήσει με προορισμό τη McLaren Racing.

Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη αποχώρηση σε διάστημα 12 μηνών. Ο Ρομπ Μάρσαλ εντάχθηκε στο δυναμικό της βρετανικής ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Άντριαν Νιούι θα γίνει επίσημα μέλος της Aston Martin από το 2025, ενώ ο Τζόναθαν Ουίτλι αναμένεται να γίνει ο επικεφαλής της Audi από το 2026.

Γουίλ Κόρτενεϊ

Ο Κόρτενεϊ έχει συνδεθεί με την ιστορία της Red Bull Racing στη Formula 1 και όλες της τις επιτυχίες, καθώς είναι κάτοικος του Μίλτον Κινς από το 2005. Στη McLaren αναμένεται να έχει το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή (sporting director) και θα δίνει αναφορά στον επικεφαλής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων (racing director), Ράντι Σινγκ.

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, δήλωσε για την καινούργια προσθήκη της ομάδας του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι να καλωσορίσουμε τον Γουίλ στη McLaren. H εμπειρία του, ο επαγγελματισμός του και το πάθος του για τους αγώνες τον κάνει ιδανικό υποψήφιο για τη λειτουργία της McLaren».

Στη Red Bull δεν άρεσε καθόλου το γεγονός πως ένα ακόμη σημαντικό στέλεχός της αποφάσισε να αφήσει τη θέση του για έναν άμεσο ανταγωνιστή. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου των «ταύρων» στην ολλανδική De Telegraaf, η Red Bull σκοπεύει να κρατήσει σε υποχρεωτική άδεια τον Κόρτενεϊ μέχρι και το 2026. Η McLaren από τη μεριά της θα επιχειρήσει να έρθει σε συμβιβασμό με τη Red Bull ώστε να τον εντάξει το συντομότερο δυνατό στο δυναμικό της.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!