F1 - Επίσημο: Τέλος ο Ρικάρντο από την RB

Newsroom
F1 - Επίσημο: Τέλος ο Ρικάρντο από την RB
O Λίαμ Λόσον θα πάρει τη θέση του Αυστραλού στο μονοθέσιο της ομάδας για τους εναπομείναντες 6 αγώνες της Formula 1.

Οι φήμες που ήθελαν το Grand Prix Σιγκαπούρης να είναι το τελευταίο του Ντάνιελ Ρικάρντο με την RB, επιβεβαιώθηκαν. Η ομάδα ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με τον Αυστραλό οδηγό και την αντικατάστασή του από τον Λίαμ Λόσον. Ο Ρικάρντο είχε απογοητεύσει τη διοίκηση της RB με τις εμφανίσεις του, έχοντας συγκεντρώσει φέτος μόλις 12 βαθμούς. Καλύτερη θέση φέτος ήταν η 8η στο Grand Prix Καναδά.

Ο 22χρονος Λόσον είναι μέλος της Red Bull Junior Team από το 2019, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο Grand Prix Ολλανδίας το 2023, με την AlphaTauri (όπως ονομαζόταν τότε η RB). Και τότε ο νεαρός Νεοζηλανδός είχε πάρει τη θέση του Ρικάρντο, ο οποίος είχε τραυματιστεί στις ελεύθερες δοκιμές.

Σε ανάρτησή του στα social media o Ρικάρντο άφησε το εξής μήνυμα: «Αγαπάω αυτό το σπορ όλη μου τη ζωή. Είναι άγριο και φανταστικό, ήταν ένα ταξίδι. Ευχαριστώ τις ομάδες και τον κόσμο που έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι. Στους οπαδούς που αγαπούν το σπορ, περισσότερες φορές πιο πολύ και από εμένα. Πάντα θα υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές, όμως ήταν διασκεδαστικό. Και για να πω την αλήθεια, δεν θα άλλαζα τίποτα. Μέχρι την επόμενη περιπέτεια».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφία: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!