F1 - Το σχέδιο του Νόρις να κερδίσει τον Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου

F1 - Το σχέδιο του Νόρις να κερδίσει τον Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου
Στόχος του Βρετανού της McLaren Racing είναι να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, όμως πρέπει να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν για να τα καταφέρει.

Με έξι Grand Prix και τρεις Αγώνες Σπριντ για το τέλος της σεζόν η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών είναι μόλις 52 βαθμοί. Ο Μαξ Φερστάπεν έχει ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» από τον Λάντο Νόρις, όμως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει δραματικά από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ο Νόρις πήρε μια επιβλητική νίκη στο Grand Prix Σιγκαπούρης και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν άλλο οδηγό. Με τους αγώνες για το τέλος της χρονιάς να λιγοστεύουν, ο Βρετανός ξέρει πως κάθε αποτέλεσμα είναι κρίσιμο στη μάχη του τίτλου. Ερωτώμενος σχετικά με το αν έχει τρόπο να κερδίσει τον Φερστάπεν στη μάχη του τίτλου, ο Νόρις είπε:

«Πρέπει να προσπαθήσω να κάνω το ίδιο σε κάθε αγώνα, να κερδίζω. Όμως ο Μαξ πιέζει και πιέζει πολύ. Είμαι σίγουρος πως η Red Bull πιέζει επίσης πολύ. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Θέλω και προσπαθώ να παίρνω όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται. Αυτό σημαίνει πως περιλαμβάνεται και ο βαθμός για τον ταχύτερο γύρο. Όμως εάν ο Μαξ τερματίζει συνεχώς δεύτερος, τότε δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω. Οπότε πρέπει να εστιάσω σε εμένα και στην ομάδα» ανέφερε ο Νόρις.

Ο Νόρις αναφέρθηκε στο επίπεδο δυσκολίας του εγχειρήματός που έχει μπροστά του για τους επόμενους αγώνες και στη μάχη του με τον Φερστάπεν: «Έχω ίσως τον πιο σκληρό ανταγωνισμό στην ιστορία της F1. Κάνουμε όμως την καλύτερη δουλειά αυτή τη στιγμή γιατί το μονοθέσιό μας είναι ταχύτερο της Red Bull. Δουλεύω πάρα πολύ σκληρά ώστε να γίνει το πρωτάθλημα πραγματικότητα. Ο Φερστάπεν δουλεύει επίσης σκληρά για να μην συμβεί αυτό. Θα υπάρχει μέχρι το τέλος της σεζόν μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να σκοράρω τους περισσότερους βαθμούς. Πρέπει να τον φτάσω στη βαθμολογία όμως αυτό δεν είναι εύκολο».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: redbullracing/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!