F1 - H Ferrari θα παίξει το τελευταίο της «χαρτί» στο Τέξας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - H Ferrari θα παίξει το τελευταίο της «χαρτί» στο Τέξας
Έτοιμη για την τελευταία της επίθεση στη φετινή σεζόν της Formula 1 είναι η Scuderia Ferrari, καθώς η προσοχή της στρέφεται τώρα στο 2025.

Ο ρυθμός εξέλιξης της Scuderia Ferrari στο 2024 είχε πολλά πρόσωπα. Από θετικές αναβαθμίσεις στους πρώτους αγώνες μέχρι και καταστροφικά πακέτα που επηρέασαν την έκβαση της φετινής της σεζόν της Formula 1.

Το θετικό για το εργοστάσιο του Μαρανέλο είναι πως αναγνώρισε τι πήγε λάθος στην εξέλιξη της SF-24 και κατάφερε να ανακτήσει με μεγάλη ταχύτητα το χαμένο έδαφος. Με τη σεζόν να πλησιάζει στο τελικό της στάδιο, τα περιθώρια για αναβαθμίσεις είναι μικρά.

Ο επόμενος αγώνας της F1 είναι το Grand Prix ΗΠΑ το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου. Εκεί σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, η ιταλική ομάδα, και όχι μόνο, θα παρουσιάσει το τελευταίο της πακέτο αναβαθμίσεων: «Θα προσπαθήσουμε σκληρά για να έχουμε μερικά νέα εξαρτήματα στον επόμενο αγώνα. Πιστεύω θα είναι η τελευταία αναβάθμιση για εμάς και για όλες τις ομάδες. Πλέον οι διαφορές είναι πολύ κλειστές. Στους τελευταίους 5 με 6 αγώνες μπορεί να μικρύνουν ακόμη περισσότερο. Κάθε νέο εξάρτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εντός της ομάδας είναι γνωστό πως έχουμε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2025».

Επιπλέον ο Γάλλος τόνισε πως παρά το γεγονός πως δεν πήρε το ιδανικό αποτέλεσμα στη Σιγκαπούρη, η ταχύτητα δεν λείπει από την SF-24: «Το αποτέλεσμα του τριημέρου δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Όμως το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν καλό. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Έχουμε τώρα μερικές εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα στο Τέξας».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!