F1 - O Φερστάπεν ξεκαθαρίζει το μέλλον του

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - O Φερστάπεν ξεκαθαρίζει το μέλλον του
O παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μίλησε σχετικά με το αν σκέφτεται να αποχωρήσει από το σπορ ή θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η φημολογία πως ο Μαξ Φερστάπεν εξετάζει την πρόωρη αποχώρησή του από τη Formula 1 δεν... σβήνει. Ο Ολλανδός βρίσκεται στο σπορ από το 2015 και με κάθε σχετική ερώτηση που του τίθεται συνεχίζει να «θρέφει» αυτές τις φήμες, έστω και άθελά του.

Μετά τον αγώνα της Σιγκαπούρης, ο Φερστάπεν άφησε υπόνοιες πως η διαχείριση του σπορ από την FIA μπορεί να τον ωθήσει εκτός Formula 1 σύντομα. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις στο paddock της Μαρίνα Μπέι, με το Sky Italia να τον ρωτάει σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει αναφορικά με το μέλλον του.

«Ο κόσμος μιλάει πολύ περισσότερο από εμένα για αυτό το θέμα. Είμαι πολύ χαλαρός για το μέλλον μου. Για εμένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και όσο το απολαμβάνω θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω να οδηγώ στην F1. Εάν θέλω να πάω σε άλλο πρωτάθλημα τότε θα πάω αλλού. Αλλά προς ώρας κάτι τέτοιο δεν το σκέφτομαι», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Φερστάπεν, ίσως βέβαια άθελά του, μαρτύρησε πως το επόμενο βήμα που θα κάνει στην καριέρα του θα είναι και το τελευταίο του στη Formula 1. Ερωτώμενος σχετικά με το αν όρος στο συμβόλαιό του, του επιτρέπει να φύγει από τη Red Bull είπε: «Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Δεν το σκέφτομαι όμως. Με νοιάζει να κατανοήσω πολλά πράγματα ώστε να γίνω καλύτερος στο μέλλον. Όλοι όμως θέλουν να κερδίζουν και πολύ εύκολα ένας οδηγός μπορεί να πάει από τη μία ομάδα στην άλλη. Δεν θέλω όμως να εξελιχθεί η καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Δεν μου αρέσει η συχνή αλλαγή ομάδας, είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω στην καριέρα μου. Το επόμενο βήμα μου, όποιο κι αν είναι αυτό, θα είναι το τελευταίο μου. Μπορεί αυτό βέβαια να είναι η ανανέωση της συνεργασίας μου με τη Red Bull. Όλα είναι ανοικτά για την ώρα».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!