F1 - Νέες φήμες περί πρόωρης αποχώρησης του Πέρεζ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Νέες φήμες περί πρόωρης αποχώρησης του Πέρεζ
Νέα σενάρια θέλουν τον Μεξικανό οδηγό να εξετάζει την πιθανότητα αποχώρησής του από τη Formula 1 και μάλιστα σύντομα.

Η θέση του Σέρχιο Πέρεζ στη Red Bull Racing έχει περάσει από «χίλια κύματα». Ο Μεξικανός πήγε στους «ταύρους» το 2021 κι έκτοτε έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της προσοχής για την κακή του αγωνιστική φόρμα. Παρά την αδυναμία του να αποδώσει στα επιθυμητά επίπεδα, η Red Bull προσέφερε νωρίτερα στο 2024 νέο διετές συμβόλαιο στον Πέρεζ, το οποίο θα τον κρατήσει στο Μίλτον Κινς μέχρι το 2026.

Παρά το νέο του συμβόλαιο, η απόδοση του Πέρεζ δεν έχει βελτιωθεί και συνεχίζει να αποδίδει πολύ χειρότερα από τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν. Με τη λέξη «βελτίωση» να παραμένει άγνωστη για τον 34χρονο, οι φήμες περί αντικατάστασής του συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο paddock της Formula 1.

Σύμφωνα με τον πολύπειρο δημοσιογράφο, Τζο Σέιγουορντ, ο Πέρεζ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2024. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, ο 34χρονος σχεδιάζει μαζί με τη Red Bull να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το σπορ στο επερχόμενο Grand Prix Μεξικού το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου.

Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Πέρεζ

Όσο για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, ο Σέιγουορντ αναφέρει πως στη Red Bull Racing έχουν εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του Όσκαρ Πιάστρι της McLaren. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μάνατζερ του Αυστραλού είναι ο πρώην οδηγός της Red Bull, Μαρκ Ουέμπερ.

Το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει βέβαια είναι το συμβόλαιο του Πιάστρι, το οποίο τον δεσμεύει με τη McLaren έως το τέλος του 2026. Η βρετανική ομάδα έχει στα «σκαριά» ένα εξαιρετικό ταλέντο, τον Γκάμπριελ Μπορτολέτο, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία της Formula 2.

Ένας ακόμη πιθανός αντικαταστάτης του Πέρεζ είναι ο Λίαμ Λόσον. Ο Νεοζηλανδός θα πάρει τη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο στην RB από τον αγώνα στο Τέξας και η παρουσία του στο grid στα τελευταία έξι Grand Prix θα δώσει την ευκαιρία στη Red Bull να τον αξιολογήσει ώστε να τον τοποθετήσει στη μεγάλη ομάδα το 2025.

Η στάση του Πέρεζ

Ο Μεξικανός στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης ρωτήθηκε από το DAZN σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν εκτός F1: «Διάβασα κι εγώ αυτές τις φήμες και για να πω την αλήθεια γελάω. Όλη τη σεζόν αυτό γίνεται, κάποιος μιλάει για εμένα και ξαφνικά αυτό που λέει είναι αλήθεια. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου όποτε το θελήσω εγώ και όχι όταν το θέλει κάποιος άλλος».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!