F1 - Η RB υποδέχεται τον Λόσον στην F1 με «δώρο» ποινή

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Η RB υποδέχεται τον Λόσον στην F1 με «δώρο» ποινή
Η επιστροφή του Νεοζηλανδού στη Formula 1 αναμένεται να είναι δύσκολη, καθώς θα συνδυαστεί με ποινή στη θέση εκκίνησής του.

Στο Grand Prix ΗΠΑ η RB θα αγωνιστεί με ανανεωμένο οδηγικό δίδυμο. Ο Λίαμ Λόσον επιστρέφει σε αγωνιστική θέση και θα πάρει τη θέση του Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος αποχαιρέτησε για δεύτερη και πιθανότατα τελευταία φορά τη Formula 1.

Το ντεμπούτο του 22χρονου Λόσον στη φετινή αγωνιστική σεζόν αναμένεται να είναι δύσκολο. Ο Νεοζηλανδός γνωρίζει από τώρα πως οδεύει στο Όστιν του Τέξας κουβαλώντας μαζί του ποινή στη θέση εκκίνησής του.

Στη Formula 1 υπάρχει περιορισμένος αριθμός εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας οδηγοί οδηγήσουν το ίδιο μονοθέσιο, τότε δεν μηδενίζεται ο αριθμός των μονάδων ισχύος και των κιβωτίων που έχει ήδη χρησιμοποιεί. Όσο οδηγούσε τη μία VCARB01 ο Ρικάρντο είχε φτάσει στο όριο εξαρτημάτων που προβλέπουν οι κανονισμοί και στον αγώνα του Τέξας ο Λόσον θα έχει φρέσκο κινητήρα.

Το γεγονός το επιβεβαίωσε ο σύμβουλος της Red Bull σε αγωνιστικά θέματα, Χέλμουτ Μάρκο, στο Motorsport-total: «Ο πρώτος αγώνας του Λόσον δεν θα είναι αντιπροσωπευτικός. Θα έχει 10 θέσεις ποινής κάτι που σημαίνει πως θα του κάνει τη ζωή δύσκολη στο Τέξας».

Οι ποινές για αλλαγές εξαρτημάτων λόγω παραβίασης του ορίου των κανονισμών είναι σύνηθες φαινόμενο στην F1, ειδικά στο δεύτερο μισό της κάθε σεζόν. Δεν αποκλείεται μία ποινή να επηρεάσει τη μάχη του τίτλου, καθώς μόνο ο Μαξ Φερστάπεν έχει ξεπεράσει τον επιτρεπόμενο αριθμό μονάδων ισχύος, ενώ οι οδηγοί της McLaren είναι στο όριο.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!