F1 - McLaren: «Οι αντίπαλοί μας ασχολούνται με εμάς και όχι με τους εαυτούς τους»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - McLaren: «Οι αντίπαλοί μας ασχολούνται με εμάς και όχι με τους εαυτούς τους»
Στη βρετανική ομάδα πιστεύουν πως είναι μόνο καλά νέα η συνεχής ενασχόληση των αντιπάλων τους στη Formula 1 με λύσεις που έχουν ενσωματώσει στα μονοθέσιά τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η McLaren Racing βρίσκεται για διάφορους λόγους στο προσκήνιο. Ένας είναι η βελτίωση της MCL38 και η καθιέρωσή της ως το ταχύτερο μονοθέσιο του grid στα τελευταία Grand Prix.

Ένας ακόμη είναι η νομιμότητα της πίσω αεροτομής της MCL38 που έγινε θέμα μετά τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Έπειτα από σχετική ερώτηση της Red Bull Racing στην FIA, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ζήτησε από τη McLaren να τροποποιήσει την πίσω αεροτομή της, δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν είναι εντός ή εκτός κανονισμών.

Η συνεχής ενασχόληση των ομάδων με τη McLaren διασκεδάζει αρκετά τον επικεφαλής της, Αντρέα Στέλα, ο οποίος το βλέπει ως κέρδος για το εργοστάσιο του Ουόκινγκ: «Πιστεύω πως η τόση μεγάλη προσοχή που έχει αποσπάσει η πίσω αεροτομή μας είναι μόνο καλά νέα. Αυτό σημαίνει πως οι αντίπαλοί μας δεν ασχολούνται με τους εαυτούς τους. Στη Formula 1 τα περιθώρια είναι πολύ στενά και είναι πολύ περίπλοκο σπορ. Θα επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί: “Πρέπει να εστιάζεις μόνο στον εαυτό σου”. Αυτό που καταλαβαίνω όταν βλέπω τέτοια προσοχή από τις άλλες ομάδες είναι πως θα κάνουν αναλύσεις, θα εργάζονται και θα συνομιλούν με την FIA. Ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια για κάτι και όχι για κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Οπότε για εμένα και για τη McLaren αυτό είναι καλό νέο».

Επιπλέον ο Στέλα τόνισε πως η McLaren δεν πρόκειται να μπει σε επικοινωνιακά παιχνίδια που στοχοποιούν αντίπαλες ομάδες: «Όταν κάνουμε αλλαγές είμαστε ξεκάθαροι και δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από πλευράς απόδοσης. Το ζήτημα της πίσω αεροτομής μας δίνει την ευκαιρία να θυμίσουμε στην FIA πως κι εμείς έχουμε κάνει έρευνα για άλλες ομάδες. Δεν θέλουμε όμως να ξοδέψουμε χρόνο και ενέργεια με δημοσιογράφους για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ζήτημα. Απλά λέμε στην FIA το τι πιστεύουμε πως συμβαίνει»

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!