F1 - Στάινερ: «Ο Χάμιλτον θα ήταν 8 φορές πρωταθλητής αν δεν είχε πεθάνει ο Ουάιτινγκ»

F1 - Στάινερ: «Ο Χάμιλτον θα ήταν 8 φορές πρωταθλητής αν δεν είχε πεθάνει ο Ουάιτινγκ»
Ο τέως επικεφαλής της Haas μίλησε με σκληρά λόγια για τα λάθη και τις αδυναμίες της FIA στον «τελικό» της Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι το 2021.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2021 είναι ο αγώνας που δίχασε περισσότερο από κάθε άλλο τους φίλους της Formula 1 στη σύγχρονη εποχή της. Οι λάθος χειρισμοί της Διεύθυνσης Αγώνα, όπως απέδειξε έκθεση της FIA, επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα και του πρωταθλήματος ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον.

Ο αγώνας αυτός είναι ακόμη και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, σχεδόν εβδομαδιαίο θέμα συζήτησης. Οι απόψεις σχετικά με το τι ακριβώς έγινε, ειδικά από ανθρώπους που έζησαν το φινάλε από «πρώτο χέρι» και δεν είχαν σχέση είτε με τη Red Bull Racing είτε με τη Mercedes-AMG, έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Ο τέως επικεφαλής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ, θα κυκλοφορήσει εντός του Οκτωβρίου το βιβλίο του, στο οποίο περιλαμβάνει την άποψή του σχετικά με τον αμφιλεγόμενο τελικό του 2021. Ο Στάινερ πιστεύει πως εάν στη Διεύθυνση Αγώνων ήταν ακόμη ο αείμνηστος Τσάρλι Ουάιτινγκ, το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος θα ήταν διαφορετικό.

«Όπου κι αν είναι η πίστη σας (ναι, πιστεύω πως ήταν φοβερό από πλευράς θεάματος), από πλευράς κανονισμών αυτό που έγινε ήταν ένα μπάχαλο επικών διαστάσεων και ανεξάρτητα από τι αποφάσεις θα έπαιρνε ο Τσάρλι Ουάιτινγκ στη θέση του Μάικλ Μάσι, θα υπήρχαν λιγότερες αμφιλεγόμενες και ντροπιαστικές καταστάσεις», έγραψε ο Στάινερ.

Ο Στάινερ συνεχίζει λέγοντας: «Ας το πούμε ως έχει. Όλοι γνωρίζουμε τι θα είχε κάνει ο Τσάρλι. Εάν ήταν στη Διεύθυνση Αγώνα τώρα ο Χάμιλτoν θα ήταν 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: pato1907/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!