F1 - Ρόσμπεργκ: «Δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν»

F1 - Ρόσμπεργκ: «Δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα ο Φερστάπεν»
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πιστεύει πως όλα είναι ανοικτά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Δύο είναι οι διεκδικητές του φετινού τίτλου της Formula 1 σύμφωνα με τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο ένας είναι ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, ο οποίος προηγείται στο πρωτάθλημα και ο δεύτερος είναι o Λάντο Νόρις της McLaren Racing. H μεταξύ τους διαφορά έπειτα από 18 αγωνιστικά τριήμερα είναι στους 52 βαθμούς.

Με έξι αγώνες για το τέλος της σεζόν το μομέντουμ είναι με το μέρος του Νόρις, ο οποίος κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση στο Grand Prix Σιγκαπούρης. Ο Βρετανός άφησε τον Ολλανδό πίσω του κατά 20,9 δλ, ωστόσο η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη εάν το επιθυμούσε.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, η μάχη για τον φετινό τίτλο είναι ανοικτή και τίποτα δεν είναι δεδομένο για τον Φερστάπεν: «Η διαφορά στη Σιγκαπούρη θα τρόμαξε σίγουρα τη Red Bull. Με την ταχύτητα που έχει η McLaren στο τελευταίο μέρος της σεζόν είναι ρεαλιστικό το σενάριο ο Νόρις να κερδίσει όλους τους αγώνες που απομένουν. Το βρίσκω πολύ δύσκολο να έρθει σε όλους τους αγώνες δεύτερος ο Μαξ. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοικτό».

Ο Γερμανός εξήγησε γιατί πιστεύει πως ο Φερστάπεν έχει δύσκολο έργο μπροστά του: «Είναι σχεδόν αδύνατο για τον Μαξ να έρχεται συνέχεια δεύτερος στους αγώνες γιατί υπάρχει και ένας Όσκαρ Πιάστρι. Θα παίρνει βαθμούς από τον Φερστάπεν και αυτό θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Με την άποψη του Ρόσμπεργκ συμφωνεί και ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο: «Δεν είναι αρκετό να εξαρτόμαστε από δεύτερες θέσεις για το υπόλοιπο της σεζόν».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: redbullracing/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!