F1 - Ο Κούλθαρντ βάζει τον Νόρις στην ίδια κατηγορία με τους Χάμιλτον, Σένα και Σουμάχερ

F1 - Ο Κούλθαρντ βάζει τον Νόρις στην ίδια κατηγορία με τους Χάμιλτον, Σένα και Σουμάχερ
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο πρώην οδηγός της Formula 1 για την οδήγηση του Βρετανού της McLaren Racing στον αγώνα της Σιγκαπούρης.

Ο Λάντο Νόρις πραγματοποίησε μία κυρίαρχη εμφάνιση στο Grand Prix Σιγκαπούρης. Ο Βρετανός εκκίνησε από την pole position, οδήγησε τον αγώνα για όλους τους γύρους και έφτασε στην τρίτη του νίκη στη σεζόν με μεγάλη άνεση. Δεύτερος όμως ήταν ο Μαξ Φερστάπεν κι ως αποτέλεσμα μείωσε τη διαφορά μόλις κατά 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών και πλέον τους χωρίζουν 52 βαθμοί με έξι GP για το τέλος της σεζόν.

Η McLaren έχει εντυπωσιάσει όλο το grid της Formula 1 με την εξέλιξη της MCL38, η οποία είναι πλέον το κυρίαρχο μονοθέσιο. Ωστόσο η εμφάνισή του και η αγωνιστική του φόρμα στους στενούς δρόμους της Μαρίνα Μπέι άφησε αρκετό κόσμο άναυδο.

Ο πρώην οδηγός των McLaren και Red Bull, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, είναι ο νέος θαυμαστής του Νόρις και τον συνέκρινε με τρεις κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία του σπορ: «Τι εντυπωσιακή επίδοση. Άνθρωπος και μηχανή σε απόλυτη αρμονία. Ο Λάντο είναι τόσο ταπεινός που δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικές είναι αυτή τη στιγμή οι εμφανίσεις του. Η εμφάνισή του στη Σιγκαπούρη είναι ανάλογη των καλύτερων επιδόσεων οδηγών όπως οι Σουμάχερ, Σένα και Χάμιλτον. Όλοι μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες με λίγη τύχη, όμως αυτό που έκανε (σ.σ. στη Μαρίνα Μπέι) ήταν εξωπραγματικό».

Παρά το γεγονός πως ο Νόρις είναι ακόμη 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών, η McLaren στους κατασκευαστές είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά 41 βαθμών από τη Red Bull.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!