MotoGP: Οι πυροσβεστήρες κατέστρεψαν τη μοτοσικλέτα του Μάρκεθ στην Ινδονησία

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Οι πυροσβεστήρες κατέστρεψαν τη μοτοσικλέτα του Μάρκεθ στην Ινδονησία
Η φωτιά στον κινητήρα της Ducati του Μαρκ Μάρκεθ επιδεινώθηκε από τους ακατάλληλους πυροσβεστήρες που προκάλεσαν ζημιές μεγάλης έκτασης.

Η αστοχία του κινητήρα της Ducati του Μαρκ Μάρκεθ στο Grand Prix της Ινδονησίας δεν ήταν μόνο μια ατυχία που τερμάτισε τη συμμετοχή του στον αγώνα, αλλά και η αφορμή για σοβαρές ζημιές στη μοτοσικλέτα του, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μάρκεθ, οι πυροσβεστήρες που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της πίστας για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στη μοτοσικλέτα του δεν ήταν οι κατάλληλοι, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κρίσιμα μέρη, όπως τα φρένα.

Ο Μάρκεθ βρισκόταν στην 7η θέση στον 12ο γύρο όταν ο κινητήρας της GP23 έσκασε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη ζημιά που προκλήθηκε στη μοτοσικλέτα λόγω των ακατάλληλων πυροσβεστήρων, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ήταν ιδιαίτερα «λυπηρό» για την ομάδα του, καθώς η Gresini είναι μια ιδιωτική ομάδα και το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο.

Ο Μάρκεθ τόνισε τη σημασία της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών πυρόσβεσης στους αγώνες MotoGP, καθώς οι λάθος πυροσβεστήρες μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά παρά να σβήσουν απλώς τη φωτιά. Το συμβάν αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή της καριέρας του, καθώς ο Ισπανός οδηγός είχε επικεντρωθεί στην επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στους αγώνες του, ενώ βρισκόταν σε μάχη για μια θέση στην πρώτη εξάδα του αγώνα.

Η εγκατάλειψή του στον αγώνα της Ινδονησίας φέρνει τον Μάρκεθ 78 βαθμούς πίσω από τον νικητή του αγώνα, Χόρχε Μαρτίν, πρακτικά βάζοντας τέλος στις φιλοδοξίες του για τίτλο. Ωστόσο, ο Μάρκεθ παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του για τη σταθεροποίηση της απόδοσής του στους αγώνες, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα βήματά του θα είναι η βελτίωση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!